Nieuws

British Medical Journal: 'Stoppen met roken maakt veel dikker dan verwacht'

14-feb-2013 - Stoppen met roken zou je gemiddeld 2,9 kilogram doen bijkomen. Zo willen voorlichtingscampagnes je toch doen geloven, maar nu blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in het British Medical Journal dat d..
lees verder

'Longkanker dodelijkste kankersoort onder Europese vrouwen'

13-feb-2013 - Longkanker haalt borstkanker in als de meest dodelijke vorm van kanker bij Europese vrouwen, althans dat verwachten experts. De stijging van rokende vrouwen vanaf de jaren ’60 en ’70 ligt ..
lees verder

Roken, niet roken, soms roken: tijdlijn van rookverbod

12-feb-2013 - Een meerderheid van de Tweede Kamer wil een algeheel verbod op roken in de horeca. Het is een nieuwe stap in de soap rond roken in het openbaar. Bekijk hier een overzicht van alle gebeurtenissen sinds..
lees verder

Kamer stemt voor algeheel rookverbod in horeca

11-feb-2013 - Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat er in de hele horeca niet meer mag worden gerookt.  VVD, SP, PVV en 50Plus zijn tegen. Zij vinden dat de eigenaren van kleine kroegjes zelf wel kunne..
lees verder

Trainingen 'Stoppen met roken' in de GGZ geven?

11-feb-2013 - Binnen de Geestelijke Gezondheidzorg in Nederland wordt nog steeds veel gerookt, door cliënten én door medewerkers. Mede door het vele roken is de levensverwachting van mensen met ernstige..
lees verder