Nieuws

57 procent bepaalt eigen rookbeleid

10-feb-2013 - Ruim 55 procent van de horecaondernemers bepaalt zelf of in het eigen horecabedrijf het rookverbod wel of niet wordt nageleefd. Dit blijkt uit de eerste stelling van MissetHoreca: 'De politiek wil een..
lees verder

Roken toch taboe in álle cafés

10-feb-2013 - Het rookverbod wordt waarschijnlijk weer aangescherpt. Morgen zal - dankzij de SGP - een nipte Kamermeerderheid de wens uitspreken om de horeca 100 procent rookvrij te maken. De kleine kroegen, die de..
lees verder

Stoppen met roken naar niveau 2011?

8-feb-2013 - Vanaf januari dit jaar vergoeden zorgverzekeraars opnieuw geneesmiddelen binnen stoppen-met-rokenprogramma’s. Dit was eerder het geval in 2011. Toen telde de SFK tweemaal zoveel mensen die daarv..
lees verder

Clean Air Nederland start op 11 februari hoger beroep voor rookvrije horeca

7-feb-2013 - Op maandag 11 februari dient het hoger beroep in de rechtszaak tegen de uitzondering van kleine kroegen van het rookverbod in de horeca. Dit hoger beroep volgt op een eerder door Clean Air Nederland a..
lees verder

Amerikaans onderzoek: 'Belastingverhoging op sigaretten leidt tot minder zware rokers'

6-feb-2013 - De meeste mensen denken dat zware rokers het meest resistent zouden zijn voor een prijsstijging. Dat blijkt echter niet het geval te zijn, zo stellen Amerikaanse onderzoekers in het vakblad Tobacco Co..
lees verder