Nieuws

Arie Dijkstra: 'Overheid schuldig aan hoog aantal rokers'

16-jan-2013 - 'In Nederland wordt nog veel gerookt, daar ligt een grote verantwoordelijkheid voor de overheid. De overheid heeft daar zelfs schuld aan.' Dat zei de Groningse professor Arie Dijkstra, gespecialiseerd..
lees verder

Meeste ouders voor 18 jaargrens alcohol en tabak

15-jan-2013 - Tachtig procent van de ouders met kinderen in de puberleeftijd ondersteunt de verhoging van de minimumleeftijd voor het kopen van tabak en alcohol naar 18 jaar. Dat is een van de conclusies van het Pe..
lees verder

Onderzoek: 'Smoking Intensity Predicts Bladder Cancer Severity'

14-jan-2013 - It’s been well documented by researchers that smoking is one of the most common causes of bladder cancer, including in a recent study in the Journal of the American Medical Association..
lees verder

Leeftijdsgrens verkoop tabak naar 18 jaar

14-jan-2013 - Het kabinet wil de leeftijdsgrens voor de verkoop van tabak van 16 naar 18 jaar verhogen. De ministerraad heeft hiermee ingestemd op voorstel van staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn..
lees verder

Rokers paffen tien sigaretten per dag

12-jan-2013 - Nederlandse rokers jagen er per dag gemiddeld ruim tien sigaretten doorheen. Dat blijkt zaterdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over 2011. Vrouwen roken met 10,3 sigaret..
lees verder