Nieuws

Tabaknee nieuwe site in de strijd tegen roken

11-mrt-2013 - TabakNee – over de Tabaksindustrie & haar kompanen is een website over de activiteiten en de machtige lobby van de tabaksindustrie in Nederland. Zij is geboren uit verontwaardiging over wat ..
lees verder

Onderzoek: 'Roker die voor zijn veertigste stopt, leeft even lang als niet-roker'

7-mrt-2013 - Roken kost een mens zo’n tien jaar van zijn leven. Maar nieuw onderzoek in het New England Journal of Medicine toont aan dat rokers die tien jaar terug kunnen krijgen, door voor hun veertigste t..
lees verder

Zijn e-sigaretten schadelijk?

7-mrt-2013 - “Op voorwaarde dat de e-sigaret naar behoren functioneert, is ze minder schadelijk dan een gewone sigaret”, zegt professor Jan Tytgat, toxicoloog aan de KU Leuven, in Bodytalk. “Wan..
lees verder

Regeling om dubbele btw-heffing op tabak te voorkomen

6-mrt-2013 - Om dubbele btw-heffing voor de levering van tabaksproducten te voorkomen, voert staatssecretaris Weekers een overgangsregeling in. Fabrikanten, groothandel en detaillisten kunnen hierdoor reeds afgedr..
lees verder

Onderzoek : 'Oma geeft kleinkind astma'

5-mrt-2013 - Nog een reden om te stoppen met roken, tenminste als je vrouw bent: je kunt zelfs je ongeboren kleinkinderen astma geven. Onderzoekers van het Los Angeles Biomedical Research Institute gaven zwangere..
lees verder