Nieuws

Niet-roker maakt zich zorgen om rokers

31-jan-2013 - De helft van de niet-rokers maakt zich zorgen om vrienden en familieleden die roken. Uit online onderzoek van een Nederlandse fabrikant van gezondheidsproducten onder 1.500 Nederlanders, blijkt dat 5..
lees verder

Den Haag kiest weer voor gezondheid en effectief tabaksbeleid

31-jan-2013 - Afgelopen week veel positief nieuws over de plannen en standpunten van kabinet en Tweede Kamer rond het tabaksbeleid. Naast een hogere leeftijdsgrens voor het kopen van tabak (18 jaar) ziet het ernaar..
lees verder

Onderzoeksbureau Memo2: 'Paffende collega wekt ergernis'

30-jan-2013 - Werkende niet-rokers vinden het buitengewoon vervelend dat hun paffende collega's om de haverklap weggaan om onder werktijd een sigaret op te steken. Dat zegt onderzoeksbureau Memo2 na een peiling op ..
lees verder

'Ochtendsigaret verslaat sekssigaret'

30-jan-2013 - Ruim een kwart van de Nederlandse bevolking rookt nog steeds. Driekwart zou graag willen stoppen, maar veel rokers kunnen niet zonder hun ochtendsigaret en worden chagrijnig als ze er geen kunnen opst..
lees verder

Wensdenken over effect rookverbod

28-jan-2013 - Het aantal hartinfarcten in een Spaanse regio daalde tussen 2002 en 2008, maar niets wijst erop dat het rookverbod op de werkplek (dus in de horeca) daar iets mee te maken had. Toch claimen de onderzo..
lees verder