Nieuws

CDA brengt totaal rookverbod in horeca opeens weer dichtbij

28-jan-2013 - De gewijzigde verhoudingen in de Tweede Kamer brengen de strikte handhaving van het rookverbod in de horeca opeens weer dichtbij. Een nipte Kamermeerderheid wil dat roken weer overal verboden wordt, o..
lees verder

Brancheorganisatie van tabaks- en gemakswinkels: 'Tabakswinkels woest op kabinet'

28-jan-2013 - Winkels die sigaretten verkopen zijn woedend op het kabinet. Na de btw-verhoging van oktober en de accijnsverhoging op tabak van 371 miljoen per 1 januari en nog een accijnsverhoging per 1 januari 201..
lees verder

Roken: Den Haag slaat advies Maastrichtse onderzoekers in de wind

26-jan-2013 - De onderzoekers Gjalt-Jorn Peters, Rob Ruiter en Gerjo Kok van de Universiteit Maastricht waarschuwden er in augustus vorig jaar al voor: angstaanjagende foto's op pakjes sigaretten helpen niets...
lees verder

VVD wijst staatssecretaris terecht om tabaksplaatjes

26-jan-2013 - De VVD vindt dat staatssecretaris Martin van Rijn (PvdA) van Volksgezondheid zich actief moet inzetten om te voorkomen dat pakjes shag of sigaretten in de toekomst worden voorzien van een afschrikwekk..
lees verder

Kabinet voor afschrikwekkende foto op tabak

25-jan-2013 - Als het aan het kabinet ligt, worden pakjes shag of sigaretten in de toekomst voorzien van een afschrikwekkende foto.  Ook geuren en smaakjes, zoals bijvoorbeeld menthol, drop en vanille, mogen ..
lees verder