Nieuws

Onderzoek: '4 op de 5 Nederlanders zijn met goede voornemens aan 2013 begonnen''

5-jan-2013 - Het is een moeilijke maand voor de tabaksindustrie. Ongeveer 300 duizend rokers hebben zich onder de kerstboom voorgenomen per 1 januari te stoppen. De meesten geloven dat ze het volhouden ook. Liefs..
lees verder

Nieuwe website Rokeninfo.nl bevordert tabaksontmoediging

4-jan-2013 - Het Trimbos-instituut heeft op 1 januari de website www.rokeninfo.nl gelanceerd. Professionals en publiek kunnen op deze site terecht voor betrouwbare en actuele informatie over roken, tabak en de sch..
lees verder

Onderzoek: 'Stoppen met roken vermindert angsten'

2-jan-2013 -   Hoewel veel mensen denken dat roken helpt tegen stress, blijkt stoppen met roken juist angstige gevoelens te verminderen. Dat schrijft een team van onderzoekers van verschillende universiteit..
lees verder

Nascholingsdag: Stop met roken! Hoe is de begeleiding in 2013?

31-dec-2012 - Aan de nascholingsdag in Utrecht kunnen professionals deelnemen die geïnteresseerd zijn in de begeleiding bij stoppen met roken. Het zijn vooral trainers die staan opgenomen in het Stivoro P..
lees verder

Onderzoek: 'Roken maakt je kater erger'

29-dec-2012 - Uit een onderzoek van de universiteit van het Amerikaanse Providence, in de staat Rhode Island, blijkt dat roken je kater alleen maar erger maakt. De wetenschappers onderzochten 113 studenten, die ged..
lees verder