Nieuws

Illegale en gevaarlijke e-sigaret Juul toch verkocht in Nederland

2-jul-2019 - De in de Europese Unie verboden e-sigaretten van het Amerikaanse merk Juul zijn toch in Nederlandse winkels te koop. De vloeistof daarin bevat bijna drie keer de toegestane hoeveelheid nicotine, waard..
lees verder

Roken tijdens de zwangerschap lijkt te dalen

26-jun-2019 - Zeven procent van de vrouwen met een kind van 0-2 jaar heeft tijdens de zwangerschap weleens gerookt. In 2016 rookte nog 9% van de vrouwen weleens tijdens de zwangerschap. Hoewel de afname statistisch..
lees verder

San Francisco verbiedt e-sigaretten als eerste stad in VS

26-jun-2019 - San Francisco heeft als eerste stad in de Verenigde Staten een verbod op e-sigaretten uitgevaardigd. Het gemeentebestuur wil eerst meer duidelijkheid over de gezondheidsrisico's van de elektronische r..
lees verder

SPAR University stopt met de verkoop van tabak

25-jun-2019 - SPAR University is eind mei gestopt met de verkoop van alle tabaksproducten in alle campuswinkels in Nederland. Volgens Kyra van Elswijk, woordvoerder van de supermarkt, wil de keten zich gaan richten..
lees verder

Artsen slaan handen ineen voor rookvrij Twente

22-jun-2019 - Twentenaren met een chronische ziekte als COPD of diabetes zijn vaak ook rokers. Ziekenhuizen MST en ZGT, alle huisartsen, verloskundigen en apotheken in Twente willen het niet langer aanzien en start..
lees verder