Nieuws

Vernieuwde Stopstone-app: meer hulp bij stoppen met roken

5-nov-2018 - Jongeren ondersteunen bij het stoppen met roken. Hoe doe je dat? De vernieuwde Stopstone-app helpt jongeren met motivators, tools en tips door moeilijke momenten heen. Ook helpt de app jongeren gemoti..
lees verder

Hoe het komt dat het ene gezicht sneller en anders veroudert dan het andere

2-nov-2018 - Wie rookt, ziet er na verloop van tijd gemiddeld vijf jaar ouder uit dan hij of zij daadwerkelijk is. Het verdiept rimpels zoals die op het voorhoofd. Roken veroorzaakt ook meer ondiepe rimpels in het..
lees verder

Zo voorkom je dat je dikker wordt als je stopt met roken

31-okt-2018 - Eerst het slechte nieuws: gemiddeld worden mensen die stoppen met roken zo’n vier kilo zwaarder. Dat komt doordat de nicotine in sigaretten je stofwisseling stimuleert. Als je stopt, krijgt je s..
lees verder

Nog meer aandacht voor rookvrij maken speelplekken kinderen

29-okt-2018 - Plekken waar veel kinderen komen, zoals speeltuinen, dierentuinen en zwembaden, moeten sneller rookvrij worden.  Dat vindt de Alliantie Nederland Rookvrij, een verbond van de Hartstichting, KWF ..
lees verder

Longartsen willen rookstophulp als prestatie-indicator

25-okt-2018 - Het inventariseren van patiënten die roken en rookstopbegeleiding zou in ziekenhuizen als prestatie-indicator moeten dienen. Dat hebben longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker voorgesteld aa..
lees verder