Nieuws

NRC checkt:‘Vrijwel geen ziekenhuis heeft nog rookstoppoli’

4-jan-2018 - Het is merkwaardig, schreef huisarts en Volkskrant-columnist Joost Zaat op 2 januari: roken is een hardnekkige verslaving, maar zorgverzekeraars vergoeden de inspanningen van zorgverleners om pati&eum..
lees verder

Zwangere vrouwen die roken verhogen kans op COPD bij kind

4-jan-2018 - Vrouwen die tijdens hun zwangerschap roken, verhogen daarmee de kans dat hun kind op latere leeftijd de longziekte COPD zal ontwikkelen. Bij CODP zijn de longen beschadigd, waardoor ademhalen moeilijk..
lees verder

Shampoo en tabak duurder: deze belastingen veranderen in 2018

2-jan-2018 - Nieuw jaar, nieuwe belastingen. Zo hoeven spaarders minder te betalen, maar worden sigaretten en tandpasta duurder. Sigaretten, tabak en sigaren worden per 1 april allemaal duurder. Zo wordt een pakj..
lees verder

De weerbarstige realiteit van rokende moeders

19-dec-2017 - Laagopgeleide zwangere vrouwen roken bijna zes keer zo vaak als hoger opgeleide zwangeren. Van de vrouwen die er wel in slagen om te stoppen, begint 43 procent weer in het eerste jaar na de bevalling...
lees verder

Oostenrijkse artsen willen mogelijk referendum over rookverbod

16-dec-2017 - Artsen in Oostenrijk verzetten zich tegen het plan van de nieuwe coalitie om roken in de horeca toch niet te verbieden. Zij spreken van een stap terug en overwegen het initiatief te nemen tot een refe..
lees verder