Nieuws

Baby’s en kinderen worden nog altijd regelmatig blootgesteld aan passief roken

6-sep-2019 - Dit houdt in dat zij zich in dezelfde ruimte bevinden als iemand die rookt. Zij krijgen hierdoor ook rook in hun longen, wat acute en langdurige gevolgen kan hebben. Ouders worden daarom nogmaals opge..
lees verder

Dit gaat vanaf 2020 veranderen voor rokers

4-sep-2019 - Winkels  die tabaksproducten verkopen mogen die vanaf 1 januari niet meer in het zicht uitstallen. Ondanks verzoeken van de VVD om deze verandering uit te stellen, houdt staatssecretaris  Pa..
lees verder

Pleisters, pillen of cold turkey: als niets je laat stoppen met roken

3-sep-2019 - Moet hulp bij stoppen met roken worden vergoed? Daarover debatteert de Tweede Kamer vandaag. Hoe moeilijk is het eigenlijk om definitief de sigaret aan de wilgen te hangen? Alex, Angelique en Theo pro..
lees verder

De Tweede Kamer roept om een strenger rookbeleid

3-sep-2019 - De verkoop van sigaretten in supermarkten en bij benzinestations moet zo snel mogelijk stoppen, vindt een groot aantal fracties in de Tweede Kamer. Tabak zou alleen nog verkrijgbaar moeten zijn bij ta..
lees verder

Organisaties bang voor nieuwe regels e-sigaret

2-sep-2019 - De brancheorganisatie Elektronische Sigaretten Bond Nederland (Esigbond) en gebruikersorganisatie Acvoda (actief voor dampen) verzetten zich tegen strengere regels voor de e-sigaret. De regering wil e..
lees verder