Nieuws

Rookvrij Nederland? Afkeer tegen rokers en roken groeit met het jaar en verbod ligt op de loer

17-jun-2018 - Roken? Niet meer van deze tijd vinden veel mensen. Elk jaar wordt de roep om roken te ontmoedigen en moeilijker te maken steeds luider. Rokers lijken een uitstervende soort en degene die nog over zijn..
lees verder

Staatssecretaris Blokhuis wil roken op terrassen verbieden

31-mei-2018 - Artsen vinden dat het voorkomen van en stoppen met roken de hoogste prioriteit verdient binnen de zorg. Ze slaan vandaag, op Wereld Niet Roken Dag, alarm in een open brief. "Met meer dan 20.000 doden ..
lees verder

Artsen slaan alarm: Roken is de grootste oorzaak van ziekte en sterfte in Nederland

31-mei-2018 - Vandaag staan we wereldwijd stil bij de gevolgen van roken. Iedereen weet dat roken slecht is. Toch is tabaksverslaving nog steeds de grootste oorzaak van ziekte en sterfte. Elk half uur sterft er in ..
lees verder

Lidl verbant als eerste supermarkt de sigaret uit de schappen

30-mei-2018 - Lidl stopt als eerste grote supermarktketen in Nederland met de verkoop van sigaretten. ‘Uiterlijk in 2022 zijn de sigaretten in alle filialen van de supermarktketen uit het schap verdwenen&rsqu..
lees verder

CDA wil campagne tegen roken met kind op (achter)bank

17-mei-2018 - Het CDA wil dat er een campagne komt om ouders bewust te maken van de schadelijke gevolgen van roken in het bijzijn van kinderen, zoals in de auto of thuis. In Nederland worden naar schatting 100.000..
lees verder