Nieuws

Verpleegkundigen en Longfonds achter aangifte tegen tabaksindustrie

15-feb-2018 - Ook de vereniging van verpleegkundigen en verzorgenden V&VN en het Longfonds sluiten zich aan bij de aangifte van Stichting Rookpreventie Jeugd en advocaat Ficq tegen de tabaksindustrie...
lees verder

Rookruimtes in cafés verboden, horecaondernemers boos

13-feb-2018 - Een kwart van de horeca-ondernemers investeerde de afgelopen tien jaar in een aparte rookruimte. Die optie bood de regering nog, toen zij het rookverbod in 2008 uitbreidde naar de horeca. Maar gistero..
lees verder

Rechter verbiedt rookruimtes in horeca

13-feb-2018 - Speciale rookruimtes in horecagelegenheden moeten dicht, heeft het gerechtshof in Den Haag bepaald. De ruimtes vormen volgens de rechter niet langer een uitzondering op het rookverbod dat sinds 2008 g..
lees verder

De sigaret is nog lang niet de wereld uit

12-feb-2018 - Artsenclubs scharen zich achter de aangifte tegen de tabaksindustrie. 'Het doel is om via het strafrecht de tabaksproducenten verantwoordelijk te maken voor hun daden.' Gisteren waren het de universi..
lees verder

De sigaret: van alomtegenwoordig naar 'crimineel product'

6-feb-2018 - Dat roken diep met de Nederlandse cultuur is verweven, bleek wel uit de moeizame implementatie van het algehele rookverbod in de horeca. In 2008 werd een rookverbod ingesteld voor alle horecabedrijven..
lees verder