Nieuws

Universiteit Twente wil rookverbod gehele campus: ‘Ook in woningen’

18-sep-2018 - Het bestuur van de Universiteit Twente wil een compleet rookverbod op de campus. Daarbij bestaat ook de mogelijkheid om het roken in studentenwoningen te verbieden, zo meldt universiteitsblad U-T..
lees verder

Onderzoek: 'Hartinfarct beste motivator stoppen met roken'

4-sep-2018 - Wie na een eerste hartinfarct direct stopt met roken, blijft vaak van de sigaret af en verlaagt daarmee aanzienlijk de kans op hart- en vaatziekten. Het maakt doorgaans niet uit of de patiënt ant..
lees verder

Steeds meer sportverenigingen zijn rookvrij

2-sep-2018 - Het aantal sportverenigingen dat geheel of gedeeltelijk rookvrij is, loopt snel op. Waren het er vorig jaar nog 151, nu zijn dat er 571, meldt de Hartstichting. Echt helemaal rookvrij zijn 226 sportc..
lees verder

Pakje sigaretten in Australië gaat 20 euro kosten: 'Beste maatregel om te stoppen'

21-aug-2018 - Rokers in Australië moeten veel over hebben voor hun verslaving. Een pakje met 30 sigaretten kost daar vanaf 1 september 30 dollar, dat is bijna 20 euro. De overheid doet er alles aan om het aant..
lees verder

'E-sigaret mogelijk schadelijker dan gedacht'

14-aug-2018 - Het roken van e-sigaretten zou meer schade aan het lichaam toebrengen dan aanvankelijk werd aangenomen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat de dampen die vrijkomen bij het roken van de sigaretten mogelijk ..
lees verder