Nieuws

Preventieakkoord: zo moeten we gezonder worden

23-nov-2018 - 'We maken samen een vuist voor een gezonder Nederland,' zegt staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) over het Nationaal Preventieakkoord. Dit zijn de belangrijkste maatregelen m.b.t..
lees verder

Betuttelend beleid? Misschien, maar Paul Blokhuis heeft een missie

19-nov-2018 - We moeten gezonder leven, vindt het kabinet. Minder roken, drinken en snacken. Deze week maakt staatssecretaris Paul Blokhuis zijn Nationaal Preventieakkoord bekend. Hoe hard zijn de plannen? Als het..
lees verder

Roken in buurt van kind taboe, stoppen vergoed

13-nov-2018 - Roken is voortaan taboe op scholen, zorginstellingen, de kinderopvang, sportclubs, in speeltuinen en bij kinderboerderijen en rookruimtes bij bedrijven verdwijnen. Maar wie wil stoppen, krijgt dat ver..
lees verder

Nooit zo weinig rokers in VS

8-nov-2018 - De sigaret is steeds minder populair in de Verenigde Staten. Zowat 14 procent van de bevolking rookt er vandaag, of het laagste niveau ooit. Dat blijkt uit cijfers van de gezondheidsautoriteiten. Zow..
lees verder

Vernieuwde Stopstone-app: meer hulp bij stoppen met roken

5-nov-2018 - Jongeren ondersteunen bij het stoppen met roken. Hoe doe je dat? De vernieuwde Stopstone-app helpt jongeren met motivators, tools en tips door moeilijke momenten heen. Ook helpt de app jongeren gemoti..
lees verder