Nieuws

VVD tornt aan coalitie-afspraken over antirookbeleid

2-sep-2019 - De VVD wil nieuw uitstel voor tabakswinkeliers. Volgens afspraak binnen de coalitie mogen die vanaf 1 juli 2021 geen sigaretten meer ‘in het zicht’ uitstallen. Dat komt te snel, vinden de ..
lees verder

Artsen slaan alarm: elke dag starten 27 kinderen met roken

30-aug-2019 - De landelijke artsenfederatie KNMG roept de politiek op om wat te doen aan de vele kinderen in Nederland die beginnen met roken. Volgens de KNMG starten dagelijks 27 kinderen met roken. De federatie s..
lees verder

Horeca verwacht problemen bij verbod rookruimtes: 'Straks kunnen we geen kant meer op'

30-aug-2019 - Het zou zo maar kunnen dat café's binnen een maand hun rookruimte moeten opdoeken. Ondernemers maken zich zorgen over een verbod. "Straks zijn de terrassen aan de beurt zijn. Dan kunnen we geen..
lees verder

Risico’s op psychose bij illegaal geneesmiddel Tabex

28-aug-2019 - Bijwerkingencentrum Lareb ontving drie meldingen van psychose na gebruik van het geneesmiddel Tabex®. Dit geneesmiddel is in Nederland niet geregistreerd en is alleen illegaal via internet te koop..
lees verder

Opgaan in rook: zien paffen, doet paffen?

28-aug-2019 - Mischa Stubenitsky, woordvoerder bij KWF Kankerbestrijding, is stellig: "Zien roken, doet roken. Daar is heel veel wetenschappelijk bewijs voor. Als je iemand ziet roken, geeft je brein bewust of onbe..
lees verder