Nieuws

Gestopt met roken? Bespaar fors op je overlijdensrisicoverzekering.

21-jun-2019 - Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) sluit je af in combinatie met een hypotheek. Deze verzekering keert je nabestaanden een eenmalige uitkering uit, waarmee de hypotheek (gedeeltelijk) wordt afbeta..
lees verder

Hoe het Nederlandse anti-rookbeleid de tabaksindustrie in de kaart speelde

21-jun-2019 - Nederland doet het slecht op het gebied van roken. Vorige maand publiceerde het statistiekbureau van de EU cijfers over de sterfte aan longkanker. Nederland stond in 2016 in de lijst van 28 EU-landen ..
lees verder

’E-sigaret net zo verslavend als roken’

20-jun-2019 - De directeur van een sigarettenfabriek promootte z’n nieuwste verslavende product, de e-sigaret in de krant. Het is een gotspe dat de tabaksindustrie de e-sigaret nu wil positioneren als een min..
lees verder

Steeds meer Nederlanders willen rookverbod op plekken waar kinderen komen

27-mei-2019 - Steeds meer mensen willen rookvrije kinderboerderijen, speeltuinen, sportvelden en buitenzwembaden. Uit een enquête in opdracht van Alliantie Nederland Rookvrij blijkt dat zeven op de tien Neder..
lees verder

Staatssecretaris Blokhuis: 'Pakje sigaretten moet 20 euro kosten'

25-mei-2019 - Als het aan Paul Blokhuis ligt, wordt de prijs van een pakje sigaretten 20 euro. Alleen met dit soort drastische maatregelen zou de strijd tegen het kankerverwekkende genotsmiddel resultaat hebben, bl..
lees verder