Nieuws

Nederland krijgt er meer shishalounges bij, maar hoelang blijven ze nog?

7-mei-2018 - Eén ding is zeker: de afgelopen jaren zijn er steeds meer plekken gekomen waar je een waterpijp kunt roken. De meeste mensen uit het wereldje denken dat het aantal is verdubbeld sinds een jaar ..
lees verder

Uitgebreide keuze aan smaken e-sigaret aantrekkelijk voor jongeren

7-mei-2018 - De uitgebreide keuze aan smaken draagt voor jongeren bij aan de aantrekkelijkheid van e-sigaretten. Tabaksrokers die net beginnen met gebruik van de e-sigaret waarderen vooral e-liquids met tabakssmak..
lees verder

Nederland stapt per direct uit commissie sjoemelsigaret

7-mei-2018 - Nederland stapt per direct uit de commissie die op internationaal niveau adviseert over het meten van teer, nicotine en koolmonoxide in sigaretten. Volgens het instituut voor volksgezondheid RIVM, da..
lees verder

Nederlanders vinden meer belasting op sigaretten een goed plan

3-mei-2018 - Ongeveer twee derde van de Nederlanders zou het toejuichen als de belasting op sigaretten omhoog zou gaan. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond, in opdracht van Tabaknee.nl.Dit cijfer geeft ..
lees verder

Factsheet Waterpijp: nieuwe feiten en cijfers op een rij

23-apr-2018 - In de herziene factsheet ‘Waterpijp’ zijn de laatste prevalentiecijfers van waterpijp roken gebundeld. Daarnaast wordt de huidige stand van (wetenschappelijke) kennis over de waterpijp sam..
lees verder