Nieuws

Kan stoppen met roken je conditie verslechteren?

25-okt-2019 - Mensen die gestopt zijn met roken, klagen soms dat ze zich slechter zijn gaan voelen. Of zit dat gevoel tussen de oren? Esther Croes van het Trimbos-instituut, zegt dat stoppen met roken alleen maar ..
lees verder

Fruitsmaak in e-sigaret mag blijven, zegt Blokhuis

22-okt-2019 - Staatssecretaris Paul Blokhuis gaat niet in op de oproep van kinderartsen om de smaakjes te verbieden.  Kinderartsen maken zich grote zorgen over de bij jongeren populaire e-sigaretten met fruit..
lees verder

Utrecht: "Geen verbod op roken bij de bushalte"

21-okt-2019 - In de gemeente Utrecht komt er geen verbod op het roken van sigaretten bij bus- en tramhaltes. Dat schrijft wethouder Victor Everhardt aan de gemeenteraad. Oppositiepartij Denk had om een dergelijk ve..
lees verder

Een foto van een baby met sigaret in de speen: helpt dat tegen roken?

20-okt-2019 - Om mensen van het roken af te helpen, wordt grof geschut ingezet. Foto’s van de schade die roken aanricht of mannen in de OK aan een AED hebben wel degelijk effect, ontdekte Joëlle Ooms. Ma..
lees verder

Verbod op rookruimtes in de horeca vanaf 1 april gehandhaafd

18-okt-2019 - De overheid gaat het verbod op rookruimtes in de horeca vanaf 1 april 2020 handhaven.  Staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid is tot dit besluit gekomen na een rechterlijke uitspraak eind..
lees verder