Nieuws

Ook aangifte verslavingszorg tegen tabaksindustrie

6-feb-2018 - Tien verslavingszorginstellingen sluiten zich aan bij de aangifte in de lopende zaak tegen de tabaksindustrie. "Tabaksverslaving is een ernstige verslavingsziekte, vergelijkbaar met alcohol- en drugsv..
lees verder

NVWA onderzoekt rokende Hiddema in 'Dit was het nieuws'

5-feb-2018 - De NVWA onderzoekt de uitzending van Dit was het nieuws van gisteravond. Daarin stak panellid Theo Hiddema in de studio een sigaret op en dat is mogelijk strafbaar. In 2013 kreeg de VPRO ee..
lees verder

Wanneer gaat de overheid serieus weerstand bieden tegen de ingenieuze lobby van de tabaksindustrie?

5-feb-2018 - Het front tegen de tabaksindustrie blijft groeien. Het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis heeft zich nu ook aangesloten bij de strafzaak tegen vier tabaksfabrikanten. Het UMC Groningen overweegt dat voo..
lees verder

Peiling De Hond: meeste Nederlanders willen strafzaak tegen tabak

4-feb-2018 - Meer dan de helft van de Nederlanders wil een strafzaak tegen tabak. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. Het Openbaar Ministerie broedt al anderhalf jaar op diverse aangiftes wegens mishan..
lees verder

Initiatiefwet D66: Geen pensioengeld meer naar tabaksindustrie

4-feb-2018 - D66-Kamerlid Steven van Weyenberg heeft zondag, op Wereld Kankerdag, pensioenfondsen opgeroepen te stoppen met beleggen in de tabaksindustrie. 'Teveel pensioenfondsen, meer dan 80%, beleggen nog in de..
lees verder