Nieuws

Roken tot je grote teen eraf moet

15-dec-2017 - Vaatchirurg Joep Teijink behandelt patiënten die jarenlang hebben gerookt. De een heeft een gebarsten slagader, de ander kan niet meer lopen. Hij wil dat tabaksfabrikanten worden vervolgd. Van d..
lees verder

'Eentje is al eentje te veel'

14-dec-2017 - Als je een tiener thuis hebt, ken je het vast wel: die willen nog weleens lastige vragen stellen. 'Waarom mag ik niet gewoon één biertje drinken?' bijvoorbeeld, of 'Ja, maar jij rookt to..
lees verder

Verband gevonden tussen roken en onaantrekkelijkheid

12-dec-2017 - Roken heeft mogelijk een negatieve invloed op iemands aantrekkelijkheid. Rokers zouden als minder aantrekkelijk worden gezien dan mensen die niet roken.  Dat schrijven onderzoekers van de Un..
lees verder

KWF Kankerbestrijding ongelukkig met roken in Netflix-series

12-dec-2017 - KWF Kankerbestrijding is ongelukkig met het roken van sigaretten in talloze grote Netflix-series.Dat zegt woordvoerder Mischa Stubenitsky in reactie op een onderzoek van de Stenden Hogeschool Leeuward..
lees verder

Rookverslaafde Charlotte: 'Buiten mijn schuld om'

6-dec-2017 - De rookverslaafde Charlotte Pelt (25) uit Heerlen ziet het niet per se als haar eigen schuld dat ze verslaafd is, maar wijst daarvoor naar de tabaksindustrie. Dat zei de rechtenstudente dinsdagavond b..
lees verder