Nieuws

Van der Valk gaat hotelgasten helpen om te stoppen met roken

12-feb-2020 - Waar Van der Valk Hotels de afgelopen jaren met haar Vitaal-concept al grote stappen zette in de gezondheidsmarkt, gaat ze nu ook haar gasten helpen met het stoppen met roken. In een 5-daags..
lees verder

“Kloof tussen rokers en niet rokers dichten in belang van kinderen”

11-feb-2020 - De groeiende kloof tussen rokers en niet rokers moet gedicht worden. Daarom start het netwerk Rookvrij Groningen de campagne “Aarzel Niet”. Volgens de initiatiefnemers voelen rokers zich ..
lees verder

Stoppen met roken? Een game moet jongeren helpen

11-feb-2020 - Jongeren die roken willen maar al te graag stoppen, stelt Hanneke Scholten in haar promotie. Maar de hulp die ze daarbij nodig hebben, is er nauwelijks. “Voor jongeren is hun sociale omgeving h..
lees verder

Deze huisartsen maken de entree van hun praktijk rookvrij

11-feb-2020 - Zestig huisartsen in Amsterdam maken de entree van hun praktijken rookvrij. De dokters kalkten hun dringende oproep maandag alvast op de stoep. ‘Wij zien de gevolgen. Zoveel mensen worstelen met..
lees verder

Kunnen je longen herstellen nadat je stopt met roken?

10-feb-2020 - Heb je nog motivatie nodig om te stoppen met roken? Volgens nieuw onderzoek zou beschadigd longweefsel zich na het stoppen met roken voor een deel kunnen herstellen. Volgens de onderzoekers zijn er t..
lees verder