Nieuws

Onderzoek: 'Roken vergroot kans op bipolaire stoornis'

17-okt-2019 - Psychiatrische patiënten roken vaker dan mensen zonder psychische problemen. Hoe komt dat? Zo werd er bijvoorbeeld gedacht dat psychische patiënten er mogelijk baat bij hebben om te gaan rok..
lees verder

Longartsen zijn duidelijk over e-sigaret: niet doen

15-okt-2019 - De waarschuwingen van de long- en kinderartsen zijn met name gericht op de groeiende populariteit van het product onder jongeren. Bij kinderen van 12-16 jaar is de e-sigaret geen hulpmiddel om van het..
lees verder

Onderzoek: 'E-sigaret veroorzaakt longkanker bij muizen'

11-okt-2019 - De blootstelling aan nicotine bij het dampen van e-sigaretten veroorzaakt longkanker bij muizen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van New York University. De onderzoekers concluderen dat de e-sigaret &o..
lees verder

‘Dokterstas’ om debat over roken op gang te helpen

10-okt-2019 - Een dokterstas met spreekwoordelijke gereedschappen voor buiten de spreekkamer. Dat is wat dokters volgens verslavingsarts Robert van de Graaf van actiecomité #artsenslaanalarm nodig hebben om ..
lees verder

Kruidvat ‘op koers’ met schrappen rookwaren

9-okt-2019 - Begin 2018 had A.S. Watson Health & Beauty Benelux, het moederbedrijf van de ketens Kruidvat en Trekpleister, aangekondigd dat sigaretten helemaal uit de rekken zouden verdwijnen. "Gezondheid neem..
lees verder