Nieuws

Passief roken veroorzaakt tienduizenden miskramen in ontwikkelingslanden

23-jul-2018 - Dat passief roken erg schadelijk is tijdens de zwangerschap, is al langer geweten. Het verhoogt niet alleen de kans op een miskraam, maar ook op afwijkingen, laag geboortegewicht en longaandoeningen b..
lees verder

ProRail waarschuwt ‘peuken schietende’ treinreiziger voor brandgevaar

16-jul-2018 - Op de sporen langs station Zoetermeer Oost is in de laatste drie maanden acht keer brand ontstaan door rokers die hun sigarettenpeuk het spoor in ‘schieten’. Volgens ProRail heeft dit tot ..
lees verder

Hoe meer je rookt, hoe groter de kans op atriumfibrilleren

13-jul-2018 - Elk pak sigaretten is er een teveel. Blijf je hiermee doorgaan dan loop je extra risico op een hartritmestoornis, zo suggereren onderzoekers van de Imperial College London. Meer specifiek atriumfibril..
lees verder

Roken in het openbaar na tien jaar rookverbod steeds zeldzamer

30-jun-2018 - Het rookverbod in de horeca wordt steeds beter nageleefd. Het is vandaag tien jaar geleden dat het verbod werd ingesteld. In hotels, restaurants, cafés, cafetaria's en sportkantines wordt vrijw..
lees verder

Een op vijf Nederlanders wil minder loon voor rokers

28-jun-2018 - Maar liefst achttien procent van de Nederlanders vindt dat rokers minder loon zouden moeten krijgen dan niet-rokers, omdat zij de maatschappij meer geld kosten.  Dit blijkt uit onderzoek van&nbs..
lees verder