Nieuws

Waarom is roken niet verboden?

2-dec-2017 - ROKEN IS DODELIJK wordt met kapitalen op sigarettenpakjes gedrukt en afschrikwekkende plaats van kankergezwellen zijn zowel op de voor als achterkant te zien. En niet voor niets: jaarlijks sterven all..
lees verder

Waarom bevolkingsonderzoek zo snel mogelijk moet worden ingevoerd voor zware rokers

1-dec-2017 - Toonaangevende longkankerspecialisten uit acht Europese landen vinden dat personen met een hoog risico op longkanker moeten worden gescreend. Hiermee kunnen uitzaaiingen worden voorkomen en levens wor..
lees verder

Onderzoek: 'Zieke rokers die stoppen leven gemiddeld vijf jaar langer'

30-nov-2017 - Rokers met een hart- of vaatziekte die stoppen met roken leven gemiddeld vijf jaar langer. En de kans op een volgende hart- of vaatziekte wordt met gemiddeld 10 jaar uitgesteld. Dat blijkt uit onderzo..
lees verder

Longkankerscreening: en de niet-rokers dan?

28-nov-2017 - Een groep wetenschappers uit acht Europese landen vindt dat risicogroepen op longkanker gescreend moeten worden. Dan valt te denken aan zware rokers of ex-rokers. Maar of er in Nederland uiteindelijk ..
lees verder

Antoinette Hertsenberg onderzoekt tabaksfabrikanten

28-nov-2017 - Waarom staat er op een pak koekjes wel de complete ingrediëntenlijst, maar hoeven tabaksfabrikanten dit niet vrij te geven voor hun pakjes sigaretten? En hoe kan het dat we al meer dan twintig ja..
lees verder