Nieuws

Clean Air Nederland: 'Stel rokers aansprakelijk voor schade'

31-jan-2020 - Belangenclub Clean Air Nederland (CAN) wil dat rokers aansprakelijk gesteld kunnen worden voor veroorzaakte schade. Degene die nu overlast ervaart van het roken, bijvoorbeeld een buurman, heeft geen p..
lees verder

Roken en verkoop van tabak op treinstations in de ban

30-jan-2020 - Roken op de Nederlandse stations wordt helemaal verboden. De nu nog daarvoor ingerichte rookzones gaat ProRail in de komende tijd weghalen. Tegelijkertijd stopt de NS met de verkoop van tabakswaren in..
lees verder

Onderzoek: Longen van ex-rokers herstellen beter dan gedacht

30-jan-2020 - De longen van ex-rokers blijken beter te herstellen dan eerder werd aangenomen, blijkt woensdag uit een nieuwe Britse studie. Wetenschappers wisten al dat het risico op het ontwikkelen van ziektes zo..
lees verder

Regelmatig screenen verlaagt longkankersterfte bij (ex)rokers, maar moeten we dat wel doorvoeren?

29-jan-2020 - Als zware rokers en ex-rokers regelmatig een CT-scan van hun longen laten maken, worden tumoren eerder opgespoord en daalt de sterfte aan longkanker met een kwart. Dat blijkt uit een proefbevolkingson..
lees verder

Kruidvat en Trekpleister verkopen geen tabaksproducten meer

22-jan-2020 - Bij geen enkele winkel van Kruidvat en Trekpleister zijn nog tabaksproducten te koop. De winkelketen heeft de verkoop van sigaren, sigaretten en andere rookwaren de afgelopen twee jaar afgebouwd. Die ..
lees verder