Nieuws

Dit kunt u verdienen als u stopt met roken

29-jan-2018 - Elke dag een nieuw pakje sigaretten of een aantal per week betalen lijkt nog wel te overzien, maar hoeveel bent u over dertig jaar kwijt aan al die pakjes?  Een pakje Marlboro met twintig s..
lees verder

Ook één sigaret per dag is al dodelijk

25-jan-2018 - Ook wie slechts een sigaret per dag opsteekt, verhoogt zijn kansen op hart- en vaatziekten aanzienlijk. Het extra risico is dan al de helft van wat een zware roker zichzelf aandoet. De sigaret kent du..
lees verder

Steeds meer ziekenhuizen maken plannen voor algeheel rookverbod

23-jan-2018 - Sinds het Medisch Centrum Leeuwarden deze maand is overgegaan op een algeheel rookverbod (ook buiten), zijn steeds meer ziekenhuizen hier ook mee bezig. Het UMCG, Martini Ziekenhuis en het Leids Unive..
lees verder

‘Stoppen heeft altijd zin, hoe oud je ook bent'

17-jan-2018 - Verslavingsarts Trudi Tromp-Beelen (69) mag officieel dan wel met pensioen zijn, dat weerhoudt haar er niet van om haar missie voort te zetten: rokers helpen om van hun verslaving af te komen. Desnood..
lees verder

E-sigaret wel degelijk opstap naar echte rookverslaving'

17-jan-2018 - Begin februari vorig jaar beweerden Amerikaanse onderzoekers al dat jongeren die eerst in aanraking komen met de e-sigaret, na een halfjaar ook vaker gewone tabak roken. Een nieuw Amerikaans onderzoek..
lees verder