Nieuws

Appelpop houdt rokers met borden uit de tenten

24-mei-2019 - De organisatie van Appelpop zet voor de 28ste editie op vrijdag 13 en zaterdag 14 september op de Waalkade in Tiel geen extra mensen in die toezien op het rookverbod in de tenten van het popfestival. ..
lees verder

Trimbos-instituut roept jongeren op uit zichzelf ID-kaart te tonen bij kopen alcohol en tabak

24-mei-2019 - Het Trimbos-instituut in Utrecht roept jongeren op om uit zichzelf hun identiteitsbewijs te tonen bij het kopen van alcohol en tabak. De actie is onderdeel van de campagne NIXzonderID, die tot 3 juni ..
lees verder

Rookverbod op strand Renesse: kan dat wel?

21-mei-2019 - Als het aan de gemeente Schouwen-Duiveland ligt, wordt er vanaf 1 juni niet meer gerookt op een deel van het strand van Renesse. Daarmee hoopt de Zeeuwse badplaats het eerste rookvrije strand van Nede..
lees verder

Leerlingen mogen niet roken, maar leraren wel? School verandert rookbeleid

20-mei-2019 - Terra-woordvoerder Trijnie van Wijk bevestigt dat de school actie gaat ondernemen om het rookbeleid aan te scherpen. Op dit moment mogen leraren onder meer roken op een binnenplaats van de school en o..
lees verder

Rookruimtes in de horeca moeten er definitief aan geloven: het einde is in zicht

17-mei-2019 - Iedereen die een horecagelegenheid binnengaat, ‘moet worden gevrijwaard van iedere mate van blootstelling aan tabaksrook’. Ofwel: rookruimtes in de horeca zijn verboden. Dat adviseert advo..
lees verder