Nieuws

Stoppen met roken volgend jaar goedkoper

21-aug-2019 - Wil je hulp bij het stoppen met roken, maar houden de kosten van het begeleidingstraject je tegen? Dan is het goed om te weten dat je een beroep kunt doen op je zorgverzekering. En vanaf komend jaar b..
lees verder

Telefonische coaching helpt rokende ouders te stoppen

21-aug-2019 - Ruim de helft van de ouders die roken stopt binnen drie maanden succesvol als ze de telefonische coaching Rookvrije Ouders krijgen. Daarmee is deze coaching 7,5 keer effectiever dan wanneer ouders een..
lees verder

Cursussen om te stoppen met roken zijn populair: van 'Ik mag niet meer roken' naar 'Ik wil niet meer'

19-aug-2019 - Marc Willemsen is wetenschappelijk directeur tabaksontmoediging bij het Trimbos Instituut. "Tabaksverslaving is niet alleen de verslaving aan nicotine, er is ook een zware psychologische component. Da..
lees verder

‘Stoppen met roken’ volledig vergoed door zorgverzekering (2020)

19-aug-2019 - Vanaf 2020 mogen zorgverzekeraars geen eigen risico meer in rekening brengen bij eerstelijns stoppen-met-rokenprogramma’s. De zorg wordt volgend jaar volledig vergoed uit de basis..
lees verder

'Hulpvraag bij stoppen met roken in zes jaar fors toegenomen'

19-aug-2019 - De vraag naar hulp bij het stoppen met roken is de afgelopen zes jaar fors gestegen. Drie grote zorgverzekeraars (VGZ, CZ en Menzis) vergoedden vorig jaar een cursus of medicatie van 40.000 cliën..
lees verder