Nieuws

'Veel stress op werk is net zo schadelijk als passief roken'

De Nationale Zorggids, 8-sep-2015
Mensen die op hun werk veel stress ervaren, hebben 35 procent meer kans op ziektes dan mensen die geen stress ervaren. De werknemers die veel overuren maken, hebben 20 procent meer kans op een vroege dood. Dat blijkt uit onderzoek van de Harvard Business School en Stanford Univerity, meldt GGZ Nieuws.  De wetenschappers baseren zich op gegevens van 228 andere studies. Uit het onderzoek bleek ook dat werknemers die vrezen hun baan te verliezen 50 procent meer kans hebben op gezondheidsproblemen.
Ga naar het originele bericht

Iedere dag raken honderd kinderen verslaafd aan roken

MedicalFacts.nl, 22-jun-2015
Dit is een origineel bericht van KWF Kankerbestrijding 57% Nederlanders: 'sigaretten niet meer zichtbaar verkopen' KWF Kankerbestrijding wil dat tabak uit het zicht van de jeugd wordt verkocht en roept staatssecretaris Van Rijn op tot wetgeving hiervoor. Uit nieuw draagvlakonderzoek van TNS NIPO in opdracht van KWF Kankerbestrijding blijkt dat meer dan de helft (57%) van de Nederlanders het hiermee eens is. Op dit moment worden er nog op méér dan 30.
Ga naar het originele bericht

Proefschrift over het voorspellen van verslavingsgedrag bij jongeren

STAP, 15-jun-2015
Gewoontes zoals roken en drinken worden tijdens de fase van adolescentie geïnitieerd en kunnen leiden tot een slechtere gezondheid op latere leeftijd. Welke adolescenten hebben een grotere kans op het ontwikkelen van een verslaving? Dat is onderzocht door Ozlem Korucuoglu. Zij promoveerde recent op een studie naar het effect van acute alcoholinname op de neurocognitieve systemen die betrokken zijn bij het ontwikkelen van verslavingsgedrag bij jongeren.
Ga naar het originele bericht

Stoppen met roken lukt twee keer zo vaak met sociale media

AD, 10-jun-2015
Jongvolwassenen (19 tot 29 jaar) die tijdens het stoppen met roken ondersteuning krijgen via een website en sociale media slagen twee keer zo vaak in hun poging als rokers die de stoppen-met-roken-hulplijn konden bellen. Dat blijkt uit Canadees onderzoek. De meeste Canadese...
Ga naar het originele bericht

20.000 tabaksdoden per jaar: heeft onze overheid het gedaan?

Tros Radar, 2-jun-2015
dinsdag 02 juni 2015 De Nederlandse overheid doet veel te weinig voor de bestrijding van tabaksverslaving, en heeft daarmee vele tabaksdoden op haar geweten, zo vindt een groepje artsen. De overheid moet nu echt eens maatregelen nemen die voorkomen dat mensen gaan roken, of hen helpen te stoppen. Maar: hoe zit dat met de eigen verantwoordelijkheid van de rokers? Ze trekken fel van leer, de psycholoog, twee longartsen en de radiotherapeut in het stuk in Medisch Contact van vorige week.
Ga naar het originele bericht

RSS-feed