single.php
. . . hulp Stoptober

Stoptober

Wat is Stoptober?
Stoptober is een landelijke actie die mensen uitnodigt om samen te stoppen met roken. De actie vindt plaats in oktober. De uitdaging is om 28 dagen rookvrij te blijven. Wie namelijk meer dan 28 dagen achter elkaar gestopt is, heeft 5 keer meer kans om het vol te houden.

Is Stoptober effectief?
Veel deelnemers zeggen dat het steun geeft om tegelijk met duizenden anderen te stoppen. En onderzoek laat zien dat Stoptober ook echt effectief is. Het Amsterdam UMC heeft dat in 2017 onderzocht. 70% van de deelnemers hield het vol om tijdens Stoptober niet te roken. En meer dan de helft (52%) van de deelnemers was 3 maanden later nog steeds gestopt. Ook groeide bij de deelnemers het zelfvertrouwen en de overtuiging dat het ging lukken.

Hoe lang duurt Stoptober?
Stoptober begint op 1 oktober en duurt 28 dagen. Daarna is de officiële actie afgelopen.

Hoeveel mensen doen mee aan Stoptober?
Er doen elk jaar meer dan 50.000 mensen mee aan Stoptober.

Is Stoptober gratis?
Meedoen aan Stoptober is gratis. Wie mee wil doen kan zich inschrijven op de website van Stoptober.

App
Bij Stoptober hoort de gratis Stoptober App. Daarin kun je bijhouden hoeveel sigaretten je niet meer hebt gerookt. Of hoeveel geld je hebt bespaard door geen sigaretten of andere rookproducten te kopen. Ook kun je steun of afleiding krijgen op een moeilijk moment

Social media
Stoptober is ook gratis te volgen via sociale media. Zo kun je in contact komen met coaches en andere stoppers. Je kunt daar ook de ambassadeurs van Stoptober volgen. Kijk voor een overzicht van de socials op Stoptober Community.

Hoe is Stoptober ontstaan?
Stoptober is ontstaan in Engeland in 2012. In Nederland werd Stoptober in 2014 voor het eerst georganiseerd. Stoptober is een samenwerking tussen KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Trimbos-instituut, GGD GHOR Nederland en Gezondheidsfonden voor Rookvrij.

Welke BN’ers doen er mee aan Stoptober 2021?
Dit jaar zijn Hans Klok, Patricia Paay, Bill van Dijk, Richard Spijkers en Louisa & Rowan ambassadeurs van Stoptober. Ook zij gaan proberen 28 dagen rookvrij te blijven.

Hoe kan ik Stoptober steunen?
Je kunt Stoptober steunen door mee te doen, als je zelf roker bent. Of je kunt iemand uitdagen om mee te doen.

Zorgprofessional
Ben je een zorgprofessional? Bezoek dan Trimbos.nl | Stoptober voor zorgprofessionals. Je vindt daar meer informatie over hoe je Stoptober kunt inzetten tijdens het werk en daar is ook de Stoptober-toolkit te vinden.

Meer weten?

Informatie over stoppen met roken tijdens en na Stoptober 
Stoptober
Trimbos.nl | Stoptober voor zorgprofessionals

Contact

Voor vragen die met de zorg te maken hebben kunt u contact opnemen via [email protected].

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top