single.php
. . . trends Stoppen met roken met een app

Stoppen met roken met een app

Laat je ondersteunen door een app!

De meest laagdrempelige manier van ondersteuning bij het stoppen met roken is met een app. En hélemaal van deze tijd natuurlijk. Zo’n app kan heel nuttig zijn om jezelf gemotiveerd te houden. Zo zijn er apps die bijhouden hoeveel geld je hebt uitgespaard, die je laten zien hoe je gezondheid aan het verbeteren is en apps die je motiverende berichtjes of tips sturen. Soms hangt er zelfs een hele community aan vast. Er zijn veel verschillende stoppen met roken apps, zowel gratis als betaald. In deze blog worden zes populaire gratis apps besproken die geschikt zijn voor zowel iPhone als Android.

Stopstone
Stopstone is een stoppen met roken app speciaal voor jongeren. De app is Nederlandstalig en recentelijk ontwikkeld door het Trimbos-instituut. De app geeft informatie over de voordelen van stoppen met roken maar heeft bijvoorbeeld ook een noodknop die je kunt indrukken wanneer je het moeilijk hebt. De app geeft dan hulp en tips om je door het moeilijke moment heen te slepen. Je kunt zelf motivators kiezen die je helpen bij het stoppen. Je kunt kiezen uit de bestaande motivators of je eigen motivators toevoegen in de vorm van een foto of inspirerende tekst. De app houdt niet bij hoelang je gestopt bent of hoeveel geld je hebt uitgespaard.

Quit smoking Buddy
Quit Buddy houdt tot op het uur bij hoelang je al gestopt bent en als je wilt kun je je status delen op Facebook. Hoe langer je gestopt bent, hoe meer gezondheidsdoelen je behaalt. Bijvoorbeeld dat je hartslag en bloeddruk weer zijn genormaliseerd of dat alle nicotine uit je lijf is. Je behaalt om de tijd nieuwe prestaties, zoals: “1 week niet gerookt” of “100 sigaretten niet gerookt” en ontvangt motiverende berichtjes van de digitale coach. De app is Nederlandstalig.

QuitNow!
QuitNow! houdt in het Nederlands voor je bij hoeveel dagen je al bent gestopt, hoeveel sigaretten je al hebt vermeden en hoeveel geld én tijd je hebt bespaard door niet te roken. Om de zoveel tijd behaal je een nieuwe mijlpaal zoals “50 niet gerookte sigaretten” of “12 uur van je leven bespaard”. Onder het kopje gezondheid kun je zien in hoeverre je gezondheid aan het herstellen is. Extra feature van deze app is dat er via de community gechat kan worden met duizenden andere stoppers.

Kwit
Kwit geeft je in het Nederlands statistieken over hoeveel dagen je al bent gestopt, hoeveel sigaretten je niet hebt gerookt en hoeveel euro’s je hebt uitgespaard. Hoe langer je gestopt bent, hoe meer prestaties je kan ontgrendelen op het gebied van gezondheid, welzijn, tijd, geld en sigaretten. De app benadert stoppen met roken als een game: van level 1 klim je omhoog, tot je uiteindelijk eindigt bij level 12. Je resultaten kun je delen op social media.

Smoke Free
Smoke Free is een Engelstalige app die statistieken geeft over hoeveel geld je op dit moment en op jaarbasis hebt bespaard, hoeveel dagen en sigaretten je verder bent en hoeveel uren van je leven je hebt teruggewonnen. Je kunt een dagboek bijhouden waarin je invult of je onlangs nog hebt gerookt en of je trekmomenten (cravings) hebt gehad. Je kunt bijhouden hoeveel trekmomenten je in totaal al hebt weerstaan en krijgt direct tips om met die trek om te gaan. De app motiveert je door aan te geven in hoeverre je gezondheid verbetert en geeft je speldjes (badges) wanneer je een X aantal uren, dagen of weken rookvrij bent.

MLC
My Last Cigarette is een Engelstalige app die wat meer insteekt op de risico’s van roken. De app herinnert je op een beeldende manier aan de gezondheidsrisico’s die aan roken kleven en geeft aan in hoeverre je risico op longkanker of een hartaanval verminderd zijn nu je bent gestopt. De app houdt tot op de seconde bij hoelang je bent gestopt, hoeveel geld je hebt bespaard en hoeveel sigaretten je hebt laten staan. Je vooruitgang kun je als je wilt posten op Facebook en Twitter.

Keus genoeg zoals je ziet. Kijk zelf welke app jou het meeste aanspreekt. Succes!

Bezoek de pagina stoppen met roken apps van Ikstopnu voor meer informatie.

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top