single.php
. . . hulp Wat is de beste manier om te stoppen met roken?

Wat is de beste manier om te stoppen met roken?

Vraag:

Wat is de beste manier om te stoppen met roken?

Antwoord:

Uit onderzoek weten we wel dat stoppen het vaakst lukt, als je een combinatie maakt van begeleiding en hulpmiddelen. Bij begeleiding kijkt iemand met je mee hoe je het kan aanpakken en kan je ondersteuning krijgen op moeilijke momenten. Hulpmiddelen zorgen ervoor dat je minder last hebt van ontwenningsverschijnselen wanneer je net gestopt bent.

  • De begeleiding bestaat dan bijvoorbeeld uit enkele gesprekken met een gespecialiseerde coach of een praktijkondersteuner van je huisarts. Of je kan meedoen met een groepscursus. Kijk hier voor de mogelijkheden voor begeleiding in je eigen buurt.
  • Hulpmiddelen zijn bijvoorbeeld medicijnen via je huisarts, waardoor je minder zin hebt in roken. Of nicotinepleisters, nicotinetabletten of -kauwgom, waarmee je je verslaving geleidelijk kan afbouwen.
Maar wat werkt voor jou, is ook heel persoonlijk. Als je al eerder hebt geprobeerd om te stoppen, weet je al wat bij jou wel en niet goed beviel. Dat is belangrijke informatie! Wat eerder heeft geholpen om (tijdelijk) vol te houden helpt je waarschijnlijk nu weer. En wat eerder niet werkte, hoef je niet nog eens te proberen.
Meer informatie over stoppen met roken kun je vinden op www.ikstopnu.nl.
Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top