single.php
. . . cijfers Hoeveel mensen (proberen er te) stoppen per jaar?

Hoeveel mensen (proberen er te) stoppen per jaar?

Hoeveel mensen per jaar proberen te stoppen met roken staat in een factsheet van het Trimbos-instituut. In 2019 probeerde 32,8% van alle rokers serieus te stoppen.

Een serieuze stoppoging is als iemand het minimaal 24 uur volhoudt om geen sigaret op te steken. In 2019 waren er iets minder mensen die een dag lang geen peuk opstaken dan in 2018. Maar er waren in 2019 wel weer serieuze stoppers dan in 2016. Het aantal mensen dat een serieuze stoppoging doet lijkt dus te schommelen. 

Hoeveel mensen per bevolkingsgroep

Mensen met een lage opleiding proberen significant minder vaak te stoppen dan mensen met een middelbare opleiding. Er is geen verschil tussen mensen met een hoge opleiding en mensen met een lage of middelbare opleiding. Het doen van een stoppoging is vooral populair onder mensen met een niet-Westerse migratieachtergrond, vrouwen en mensen tussen de 25 en 34 jaar.

Jongeren roken minder vaak

Er zijn steeds minder jongeren die beginnen met roken. Nog maar 1 op de 5 jongeren van 18 of 19 jaar heeft wel eens gerookt. Terwijl 1 op de 3 Nederlanders tussen de 20 – 24 jaar wel eens heeft gerookt. Op die manier komen er ook steeds minder mensen die roken. 

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top