single.php
. . . risico's De e-sigaret verspreidt corona en is schadelijk voor de longen

De e-sigaret verspreidt corona en is schadelijk voor de longen

Gebruik van de e-sigaret kan het corona virus (COVID-19) verspreiden. Daarnaast is de e-sigaret schadelijk voor de longen. Dat blijkt uit nieuwe studies.

Mensen die de e-sigaret gebruiken doen er goed aan om te stoppen. De gezondheid verbetert snel na het stoppen. Bovendien is er minder kans dat het coronavirus verspreid wordt als mensen niet de damp van een e-sigaret uitademen. 

E-sigaret verspreidt corona

Wanneer iemand de damp van de e-sigaret inhaleert, mengt deze damp zich met vochtdeeltjes uit de longen, neus en keel. Als iemand besmet is met het coronavirus, zitten er meestal veel virusdeeltjes in de longen, neus en keel. Deze deeltjes kunnen dan samen met de damp uitgeblazen worden in de lucht. 

De damp van een e-sigaret kan lang in de lucht blijven hangen. Hierdoor kan het virus langer in de lucht blijven dan wanneer we praten, hoesten of niezen. De damp van een e-sigaret waar het coronavirus in zit, kan dan makkelijk mensen besmetten.

Schade aan de longen

De schadelijkheid van de e-sigaret op de lange termijn is nog onbekend. Dit komt omdat de e-sigaret simpelweg nog niet lang genoeg bestaat om er langdurig onderzoek naar te kunnen doen. Er zijn wel steeds meer aanwijzingen dat de e-sigaret ook op korte termijn schade kan veroorzaken, net als de tabakssigaret. 

De damp die ingeademd wordt bij een e-sigaret, kan schade veroorzaken aan de cellen aan de binnenkant van de longen. Deze cellen zorgen ervoor dat het immuunsysteem reageert als er virussen of bacteriën de longen in komen. Ook nemen ze zuurstof op. Deze cellen kunnen minder goed hun werk doen als ze beschadigd zijn. Er kan dan minder zuurstof worden opgenomen. Ook kan het immuunsysteem minder goed reageren op virussen die de longen in komen, zoals het corona virus.

Stoppen met de e-sigaret

Het is dus een goed idee om te stoppen met de e-sigaret tijdens de corona pandemie. Stoppen met de e-sigaret zorgt ervoor dat de gezondheid snel beter wordt. Ook kan het coronavirus beter bestreden worden.

Heb je hulp nodig bij het stoppen met roken of de e-sigaret? Kijk dan op de website Ikstopnu.nl.

Ervaar je stress om de corona pandemie en staat dit het stoppen met roken in de weg? Kijk dan hier voor tips hoe je kunt omgaan met stress tijdens de corona pandemie.

Stel een vraag
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Vergroot lettertype
Scroll naar top