. . . Roken Opvoeding Hulp bij een kind dat rookt
single.php

Hulp bij een kind dat rookt

Hulp bij een kind dat rookt

Rookt je kind? Dan kun je verschillende dingen doen als ouder om hierbij te helpen. 

Bekijk de website ikstopnu.nl

Wie wil stoppen met roken, kan kijken op de website ikstopnu.nl. Op de website lees je informatie over de mogelijkheden om te stoppen met roken. Bijvoorbeeld ook bij jullie in de buurt. Daarnaast vind je informatie over vergoedingen door de zorgverzekering om te stoppen met roken. 

Bel met de Stoplijn voor advies

Maak je je zorgen om het rookgedrag van je kind? Vraag je je af hoe je hier het beste mee om kunt gaan? Of wil je graag zelf stoppen met roken? Neem gerust eens contact op met de gratis Stoplijn! Bel via telefoonnummer 0800 – 1995. Medewerkers geven advies en informatie over stoppen met roken.

Verwijs naar jongvolwassenen.ikstopnu.nl

Heb je een gesprek gehad met je kind over het rookgedrag, verwijs je kind dan eens naar de website jongvolwassenen.ikstopnu.nl. Deze website is speciaal voor jongeren en geeft bruikbare informatie en video’s over roken. Jongeren vinden hier bijvoorbeeld meer informatie over de risico’s van roken, zoals de invloed op het uiterlijk. Ook zijn er tips om ze te ondersteunen bij een stoppoging, zoals apps die zij kunnen gebruiken.

Verwijs naar de Quiddy app

Een van de apps die jongeren kunnen gebruiken bij een stoppoging is de Quiddy app. Deze app helpt jongeren door moeilijke momenten heen. Quiddy koppelt de jongere met een leeftijdsgenoot die ook wil stoppen met roken. Zij hebben bijvoorbeeld hetzelfde doel of dezelfde valkuil. De app is vrij en gratis beschikbaar in Apple App store en de Google Play store (voor iOS en Android).

Telefonische stoppen met roken ondersteuning voor ouders

Stoppen met roken is het beste wat je voor een kind kunt doen. Op de website ikstopnu.nl vind je tips en hulp bij het stoppen met roken. Voor (aanstaande) ouders die roken en willen stoppen is er ook telefonische coaching. Je kunt je aanmelden voor een gratis kennismakingsgesprek bij Rookvrije Ouders.

Heb je een vraag?

Je kunt anoniem vragen stellen aan medewerkers van de Roken Infolijn. Je kunt zelf kiezen of je liever mailt, chat of belt. Medewerkers van de Infolijn staan op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur voor je klaar.

Bent u professional?

Wilt u meer over dit onderwerp weten? Bezoek dan trimbos.nl.

Stel een vraag
Scroll naar boven