single.php
. . . cijfers Hoeveel mensen gebruiken de e-sigaret?

Hoeveel mensen gebruiken de e-sigaret?

Hoeveel mensen de e-sigaret gebruiken hangt een beetje af van naar welke doelgroep je kijkt. Jongeren gebruiken de e-sigaret relatief vaker dan volwassenen.

Ongeveer 4,3% van de volwassen Nederlanders heeft ooit een e-sigaret gebruikt. Iets minder mensen gebruikt nog steeds (af en toe) de e-sigaret: 3,1%. Dat komt neer op ongeveer 400.000 volwassenen die wel eens de e-sigaret gebruiken. Dat blijkt uit een literatuurstudie van het Trimbos-instituut1Lees meer daarover in de Factsheet elektronische sigaretten..

Jongeren gebruiker vaker de e-sigaret

Vooral onder jongeren is de e-sigaret populair. Van de scholieren tussen de 12 en 16 jaar heeft 27,5% een keer een e-sigaret geprobeerd. Onder mbo- en hbo-studenten is de e-sigaret nog populairder. 44% van de studenten heeft ooit de e-sigaret geprobeerd2Lees meer daarover in de Factsheet elektronische sigaretten..
Die populariteit van e-sigaretten onder jongeren wordt mede veroorzaakt door het grote aanbod van allerlei smaakjes. Er zijn tientallen verschillende smaakjes verkijgbaar voor e-sigaretten, zoals bijvoorbeeld perzik of ananas. Die smaakjes maken het voor jongeren aantrekkelijker om de e-sigaret een keer uit te proberen.
Stel een vraag
Scroll naar top