. . . Roken Meeroken Ik werk in de thuiszorg. Heb ik recht op een rookvrije werkplek?
single.php

Ik werk in de thuiszorg. Heb ik recht op een rookvrije werkplek?

Ik werk in de thuiszorg. Heb ik recht op een rookvrije werkplek?

In de Tabakswet staat dat werknemers recht hebben op een rookvrije werkplek. Maar er zijn uitzonderingen voor sommige beroepen. Bijvoorbeeld voor medewerkers in de thuiszorg. Zij doen werk in het huis van de patiënt of cliënt, en die mogen in hun eigen huis roken. In privé ruimtes is de Tabakswet niet van toepassing, omdat daardoor meerdere wetten in conflict komen met elkaar. 

Afspraken met de werkgever of de cliënt

De werkgever kan wel rekening houden met werknemers die rookvrij willen werken, door deze bij niet-rokende cliënten te plaatsen. Volgens de Arbowet moet de werkgever haar werknemers een gezonde werkplek te bieden. Het is ook mogelijk om afspraken te maken met de cliënt. Bijvoorbeeld door af te spreken dat men niet rookt als de medewerker van de thuiszorg er is.

Op deze website kan je meer informatie vinden over rookvrij werken bij cliënten thuis. Je kan hier ook voorbeeldfilmpjes vinden hoe je het gesprek over een rookvrije werkplek kunt voeren.

Heb je een vraag?

Je kunt anoniem vragen stellen aan medewerkers van de Roken Infolijn. Je kunt zelf kiezen of je liever mailt, chat of belt. Medewerkers van de Infolijn staan op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur voor je klaar.

Stel een vraag
Scroll naar boven