. . . Tabaksproducten Waterpijp (shisha) Wat is er slecht aan het roken van waterpijp?
single.php

Wat is er slecht aan het roken van waterpijp?

Wat is er slecht aan het roken van waterpijp?

Slechte stoffen

Bij het roken van een waterpijp (met nicotine) komen dezelfde slechte stoffen vrij als bij het roken van een sigaret. Onderzoek wijst uit dat naast de giftige en versla­vende stof nicotine, stoffen als teer en nitrosamine vrijkomen. Van die stoffen kunnen mensen kanker krijgen. Er komen ook zware metalen vrij, zoals lood en chroom. Die ontstaan door verbranding van de kooltjes waarmee de waterpijp wordt verhit.

In waterpijp meer slechte stoffen dan in sigaret

Tijdens het roken van een waterpijp krijg je meer slechte stoffen binnen dan tijdens het roken van één sigaret. Gebruikers van een waterpijp ademen namelijk dieper. Dit komt doordat het water de warmte van de rook vermindert en je longen minder last hebben van de rook.(1) 

Meeroken

Ook meeroken is schadelijk. Dit betekent dat mensen rook inademen van iemand die naast hen of in de omgeving waterpijp rookt.(1) 

Heb je een vraag?

Je kunt anoniem vragen stellen aan medewerkers van de Roken Infolijn. Je kunt zelf kiezen of je liever mailt, chat of belt. Medewerkers van de Infolijn staan op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur voor je klaar.

Bezoekt u deze pagina voor uw werk?

Neem dan een kijkje op de informatiepagina over de waterpijp op trimbos.nl.

Stel een vraag
Scroll naar boven