. . . Tabaksproducten Wiet-hasj Wat zijn de risico’s en gevolgen van het gebruik van wiet of hasj?
single.php

Wat zijn de risico’s en gevolgen van het gebruik van wiet of hasj?

Wat zijn de risico’s en gevolgen van het gebruik van wiet of hasj?

Net na het gebruik

Wiet en hasj kunnen ‘verkeerd’ vallen. Hierdoor voelt de gebruiker zich duizelig of misselijk. Dit gevoel kan uren of soms dagen aanhouden. Ook is er meer kans op een verkeersongeluk. Men kan namelijk met wiet of hasj op minder snel reageren. Vooral als er ook alcohol bij gebruikt is. De dag na het gebruik van wiet of hasj, kan iemand vermoeider zijn en zich slechter concentreren. 

Longziektes

Het roken van wiet of hasj geeft een grotere kans op ziektes aan de longen. Meer dan bij gewone sigaretten. Er zit namelijk geen filter in het rookproduct, zoals bij een gewone sigaret. Zo krijgt de gebruiker 2 tot 3 keer meer teer binnen, een gevaarlijke stof. Ook ademen mensen die blowen, meer rook in. Met blowen wordt het roken van wiet of hasj bedoeld. 

Geestelijke verslaving

Wiet en hasj zijn geestelijk verslavend. Dit betekent dat de gebruiker erg kan verlangen naar wiet of hasj, wanneer die het niet rookt. Maar lichamelijke ontwenningsverschijnselen komen weinig voor. Wel kan men door het vaak te gebruiken, problemen met het geheugen krijgen en angstig worden. 

Zwangerschap

Er is een risico dat de baby bij de geboorte kleiner en lichter is als de moeder wiet of hasj rookt of heeft gerookt. Ook kunnen kinderen later moeite hebben met concentreren en angstklachten krijgen. Als je zwanger wilt worden of zwanger bent en wilt stoppen met roken of blowen, bekijk dan deze informatie over stoppen met roken.

Meer informatie over de risico’s van hasj en wit vind je op drugsinfo.nl.

Heb je een vraag?

Je kunt anoniem vragen stellen aan medewerkers van de Roken Infolijn. Je kunt zelf kiezen of je liever mailt, chat of belt. Medewerkers van de Infolijn staan op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur voor je klaar.

Bezoekt u deze pagina voor uw werk?

Neem dan een kijkje op de informatiepagina over cannabis op trimbos.nl.

Stel een vraag
Scroll naar boven