single.php
. . . rookvrij Wat is de verplichting van de school als werkgever richting het personeel m.b.t. rookvrij schoolplein?

Wat is de verplichting van de school als werkgever richting het personeel m.b.t. rookvrij schoolplein?

Categorie
Voor professionals
Ingestuurd op
3-dec-2019

Vraag:

Wat is de verplichting van de school als werkgever richting het personeel m.b.t. rookvrij schoolplein?

Antwoord:

In de Tabaks- en rookwarenwet staat dat werknemers recht hebben op een rookvrije werkplek. De werkgever is hier verantwoordelijk voor en moet ervoor zorgen dat de wet nageleefd wordt. Als mensen zich niet houden aan de regels, is het aan de werkgever om stappen te ondernemen. Een werkgever mag wel besluiten een speciale rookruimte voor personeel in te richten, maar hij is hiertoe niet verplicht. Zo’n speciale rookruimte moet wel aan allerlei eisen voldoen. Lees hier verder.

Het Gerechtshof heeft in februari 2018 bepaald dat speciale rookruimtes in horecagelegenheden dicht moeten; voor andere openbare gebouwen is dit nog niet het geval.

Vooralsnog is het niet duidelijk of er met de wettelijke verplichting voor een rookvrij schoolterrein per 2020, wijzigingen gaan komen in de mogelijkheid om voor personeel nog een speciale rookplek in te richten. De ervaring van scholen in het PO, VO en ook MBO hebben laten zien dat het goed werkt om alle rookmogelijkheden, ook voor personeel, te beëindigen met de invoering van een rookvrij schoolterrein.


Zoek opnieuw
Stel uw vraag

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top