. . . Tabaksproducten Nicotinezakjes (Snus) Wat zijn de risico’s en gevolgen van het gebruik van snus of nicotinezakjes?
single.php

Wat zijn de risico’s en gevolgen van het gebruik van snus of nicotinezakjes?

Wat zijn de risico’s en gevolgen van het gebruik van snus of nicotinezakjes?

Bij snus komt er geen rook vrij die men inademt. Toch heeft snus wel risico’s voor de gezondheid. Dit komt doordat er nicotine in zit, een slechte en verslavende stof voor de gezondheid. 

Meer kans op kanker door snus

Ook zitten er kankerverwekkende stoffen in. Snus verhoogt dus mogelijk de kans op neuskanker en mondkanker. En het is een verslavend product. Het is dus geen veilige andere keuze voor roken van sigaretten (1,2,3,4,5).

Zwangerschap

Snus kan gevaarlijk zijn tijdens de zwangerschap. Onderzoek toont aan dat het risico op een miskraam bij vrouwen die snus gebruiken met 60 procent toeneemt (6)

Stoppen met snus (nicotinezakjes)

Aan snus en nicotinezakjes raak je makkelijk verslaafd. In de zakjes zitten ook andere schadelijke stoffen die slecht zijn voor je. Stoppen is daarom een gezonde keuze. Lees meer op: stoppen met snus en nicotinezakjes – ikstopnu.nl.

Bezoekt u deze pagina voor uw werk?

Neem dan een kijkje op de informatiepagina over nicotinezakjes en snus op trimbos.nl.

Bronnen

Heb je een vraag?

Je kunt anoniem vragen stellen aan medewerkers van de Roken Infolijn. Je kunt zelf kiezen of je liever mailt, chat of belt. Medewerkers van de Infolijn staan op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur voor je klaar.

Stel een vraag
Scroll naar boven