. . . Tabaksproducten Tabak Hoe lang blijft tabaksrook hangen?
single.php

Hoe lang blijft tabaksrook hangen?

Hoe lang blijft tabaksrook hangen?

Wanneer er in huis wordt gerookt, blijft de tabaksrook lang hangen. Roken bij een open raam of afzuigkap is niet genoeg. Hoeveel slechte stoffen en hoe lang deze in de ruimte blijven hangen, is niet te zeggen. Het ligt er namelijk aan hoeveel er wordt gerookt, hoe lang de ramen open staan en hoe groot de ruimte is. 

Kinderen

Vooral voor kinderen is tabaksrook extra slecht, omdat de rook vaak net boven de vloer blijft hangen. Kinderen raken meer aan, kruipen en lopen dicht bij de grond, hebben een dunnere huid, stoppen dingen in hun mond, ademen sneller en ademen dus meer lucht in. Kinderen hebben extra veel last van de rook, omdat ze nog groeien. 

Meeroken

Geschat wordt dat 85% van de tabaksrook in de omgeving terecht komt. Deze ademt men zelf in, maar de mensen eromheen roken mee. Uit onderzoek blijkt dat ook het inademen van rook uit de omgeving slecht is.

Heb je een vraag?

Je kunt anoniem vragen stellen aan medewerkers van de Roken Infolijn. Je kunt zelf kiezen of je liever mailt, chat of belt. Medewerkers van de Infolijn staan op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur voor je klaar.

Stel een vraag
Scroll naar boven