. . . Wet & Regels Algemeen Waarom een rookbeleid, is naleving van de tabakswet niet genoeg?
single.php

Waarom een rookbeleid, is naleving van de tabakswet niet genoeg?

Waarom een rookbeleid, is naleving van de tabakswet niet genoeg?

Bedrijven of organisaties moeten zich houden aan de regels die in de Tabakswet staan. Om dat goed te doen, kunnen bedrijven of organisaties een eigen rookbeleid maken. In een rookbeleid staan bijvoorbeeld afspraken waar en wanneer werknemers of bezoekers mogen roken. Werknemers hebben recht op een rookvrije werkplek. Ook kunnen er afspraken in staan over het naleven van de regels, en wat de gevolgen zijn als iemand zich niet aan de regels houdt. 

Speciale afspraken voor werknemers

In het rookbeleid kan ook worden bepaald hoe het bedrijf hulp geeft aan medewerkers die willen stoppen met roken. En sommige bedrijven moeten afspraken maken over hoe ze medewerkers beschermen die toch werken in rokerige ruimtes. Bijvoorbeeld in de zorg. Als een bedrijf een ondernemingsraad heeft, moet die goedkeuring geven voor het rookbeleid.

Heb je een vraag?

Je kunt anoniem vragen stellen aan medewerkers van de Roken Infolijn. Je kunt zelf kiezen of je liever mailt, chat of belt. Medewerkers van de Infolijn staan op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur voor je klaar.

Stel een vraag
Scroll naar boven