. . . Tabaksproducten Sigaar Wat zijn de risico's en gevolgen van het roken van sigaren?
single.php

Wat zijn de risico’s en gevolgen van het roken van sigaren?

Wat zijn de risico’s en gevolgen van het roken van sigaren?

Net als sigaretten, zijn sigaren slecht voor de gezondheid. Vaak roken mensen minder sigaren, maar er zitten wel meer slechte stoffen in dan in sigaretten. 

Nicotine

Ook in sigaren zit de verslavende stof nicotine. Hierdoor wil iemand er steeds meer van roken. Nicotine geeft mensen vaak een prettig gevoel. Zo komen ze dus moeilijk van het roken af. Hoe dit goed aangepakt kan worden, is te lezen op ikstopnu.nl.

Slechtere conditie en meer kans op kanker

De conditie van iemand die rookt is slechter. En de adem ruikt niet fris. Op lange termijn is er bijvoorbeeld meer kans op het krijgen van verschillende soorten kanker, ziektes aan het hart en longen. Ook het gebit verkleurt en de vruchtbaarheid vermindert. (1,2,3,4)

Zwangerschap

Roken in de zwangerschap heeft veel nadelen. Bijvoorbeeld een te vroeg geboren baby of een baby die te weinig voeding heeft gehad. Een baby kan er zelfs aan dood gaan. Het beste is om al te stoppen met roken voor de zwangerschap. Zo is er meer kans op een zwangerschap en minder kans op een miskraam.

Heb je een vraag?

Je kunt anoniem vragen stellen aan medewerkers van de Roken Infolijn. Je kunt zelf kiezen of je liever mailt, chat of belt. Medewerkers van de Infolijn staan op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur voor je klaar.

Bezoekt u deze pagina voor uw werk?

Neem dan een kijkje op de informatiepagina over de sigaar op trimbos.nl.

Bronnen

Stel een vraag
Scroll naar boven