Nieuws

'E-sigaret mogelijk schadelijker dan gedacht'

14-aug-2018 - Het roken van e-sigaretten zou meer schade aan het lichaam toebrengen dan aanvankelijk werd aangenomen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat de dampen die vrijkomen bij het roken van de sigaretten mogelijk ..
lees verder

Rookvrij een terrasje pikken, dat kan nu

7-aug-2018 - Van de meer dan 20.000 Nederlandse terrassen zijn er anno 2018 28 in ieder geval deels rookvrij. Antirookorganisatie Clean Air Nederland houdt een lijstje bij. Vier jaar geleden was er maar é&e..
lees verder

Animo voor openbaar rookverbod

6-aug-2018 - In meerdere gemeenten is animo om het roken in de openbare ruimte te gaan aanpakken. Dat blijkt nadat de gemeente Rotterdam welwillend reageerde op een verzoek om een openbaar rookverbod door ziekenhu..
lees verder

We weten dat sigarettenpakjes misleidend zijn, toch verandert de Europese richtlijn niet

4-aug-2018 - Dat teergehaltes op sigarettenpakjes misleidend zijn, is bekend. Toch blijft de Europese richtlijn van kracht. Volgens de tabaksindustrie zeggen metingen van sigarettenrook niets over risico's van ro..
lees verder

'Politieke lef voor aanpak sigaretten ontbreekt'

26-jul-2018 - 'Zeker 40 procent van alle soorten kanker kan worden voorkomen door een andere leefstijl', vertelt onderzoeker Anton Berns van het Nederlands Kanker Instituut. Roken valt daar ook onder. Sinds de jare..
lees verder