Nieuws

Staatssecretaris Blokhuis wil roken op terrassen verbieden

31-mei-2018 - Artsen vinden dat het voorkomen van en stoppen met roken de hoogste prioriteit verdient binnen de zorg. Ze slaan vandaag, op Wereld Niet Roken Dag, alarm in een open brief. "Met meer dan 20.000 doden ..
lees verder

Artsen slaan alarm: Roken is de grootste oorzaak van ziekte en sterfte in Nederland

31-mei-2018 - Vandaag staan we wereldwijd stil bij de gevolgen van roken. Iedereen weet dat roken slecht is. Toch is tabaksverslaving nog steeds de grootste oorzaak van ziekte en sterfte. Elk half uur sterft er in ..
lees verder

Lidl verbant als eerste supermarkt de sigaret uit de schappen

30-mei-2018 - Lidl stopt als eerste grote supermarktketen in Nederland met de verkoop van sigaretten. ‘Uiterlijk in 2022 zijn de sigaretten in alle filialen van de supermarktketen uit het schap verdwenen&rsqu..
lees verder

CDA wil campagne tegen roken met kind op (achter)bank

17-mei-2018 - Het CDA wil dat er een campagne komt om ouders bewust te maken van de schadelijke gevolgen van roken in het bijzijn van kinderen, zoals in de auto of thuis. In Nederland worden naar schatting 100.000..
lees verder

Nederland krijgt er meer shishalounges bij, maar hoelang blijven ze nog?

7-mei-2018 - Eén ding is zeker: de afgelopen jaren zijn er steeds meer plekken gekomen waar je een waterpijp kunt roken. De meeste mensen uit het wereldje denken dat het aantal is verdubbeld sinds een jaar ..
lees verder