Nieuws

Helpt u patiënten bij stoppen met roken?

20-feb-2019 - De tandarts kan een belangrijke rol spelen bij het stoppen met roken. Nu al krijgt bijna één op de vijf rokende patiënten het advies de sigaret voorgoed te doven, zo blijkt uit de m..
lees verder

Nieuw onderzoek om roken door zwangere vrouwen tegen te gaan

28-jan-2019 - Hoe krijg je vrouwen die tijdens hun zwangerschap doorroken van de sigaret af? De onderzoeksgroep Verloskunde Wetenschap Noord Nederland van onder meer het UMCG in Groningen gaat hier onderzoek naar d..
lees verder

Meer sigaretten verkocht in 2018

21-jan-2019 - Het afgelopen jaar zijn er in Nederland iets meer sigaretten verkocht dan het jaar ervoor. In totaal kochten we in 2018 9,815 miljard sigaretten, tegenover 9,808 miljard in 2017. Dat blijkt uit cijfer..
lees verder

Onderzoek: 'Minder drinken doet minder roken'

11-jan-2019 - Stoppen met roken gaat makkelijker als je ook minder gaat drinken.Roken is net als drinken een wijdverspreid probleem. Een vijfde van alle volwassenen doet het allebei, wellicht omdat roken het risico..
lees verder

Vlaanderen verbiedt roken in auto in bijzijn van kinderen

13-dec-2018 - Wie in Vlaanderen achter het stuur een sigaret opsteekt terwijl er een kind in de auto zit, riskeert binnenkort een boete die kan oplopen tot maar liefst 1000 euro. De wet verbiedt het te roken in de..
lees verder