Nieuws

D66 Groningen: ‘Alle speeltuinen rookvrij’

24-apr-2017 - Een shaggie draaien bij een wipwap of schommel moet taboe zijn. Collegepartij D66 wil alle speeltuinen in de stad rookvrij maken. ,,Roken is in de horeca en het openbaar vervoer verboden’&rsquo..
lees verder

New York maakt sigaretten extra duur in strijd tegen roken

20-apr-2017 - Bill de Blasio, de burgemeester van New York, heeft vandaag aangekondigd dat hij de minimumprijs van een pakje sigaretten in zijn stad wil verhogen van 10 dollar naar 13 dollar. Zo zijn dit in é..
lees verder

Sociaal-economische verschillen en roken

6-apr-2017 - Roken komt vaker voor bij mensen met een lagere opleiding, lager beroepsniveau of lager inkomen. Dat draagt sterk bij aan ongelijkheden in gezondheid en sterfte. Ongelijkheden in roken vinden hun o..
lees verder

Studie: "Roken veroorzaakt een op de tien sterfgevallen wereldwijd"

5-apr-2017 - Roken veroorzaakt een op de tien sterfgevallen wereldwijd, toont een nieuwe studie. De helft van de sterfgevallen door roken komt voor in slechts vier landen: China, India, de VS en Rusland.  On..
lees verder

Platform Stoppen met Roken online!

3-apr-2017 - Vanaf vandaag is www.platformstoppenmetroken.nl online. Dit platform is bedoeld om zorgprofessionals die zich bezig houden met stoppen met roken, te ondersteunen door: de mogelijkheid te bieden contac..
lees verder