Nieuws

‘Chatbots kunnen stoppen met roken bevorderen’

3-mrt-2020 - Steeds meer bedrijven schuiven een chatbot naar voren om je vragen te beantwoorden. Volgens een groep wetenschappers kan praten met een computer mensen ook helpen om te stoppen met roken of veilig te ..
lees verder

Twents onderzoek geeft verstokte rokers kans op stoppen

3-mrt-2020 - Dat er ook de verleiding is om te roken in een nepomgeving is ontdekt in een studie van Tactus Verslavingszorg, de Universiteit Twente (UT) en de Twentse ziekenhuizen MST en ZGT. Joanne van der Nagel ..
lees verder

Binnen roken: 'Na een paar maanden is het behang geel'

21-feb-2020 - Roken verdwijnt steeds meer uit het publieke domein, maar een huis blijft privéterrein. Wat gebeurt er met een woning als er iemand in rookt? Hoe ongezond zijn gele muren en hoe krijg je vieze ..
lees verder

'Kamermeerderheid: geen tabak bij supermarkten en tankstations'

20-feb-2020 - Een meerderheid in de Tweede Kamer staat achter een plan om de verkoop van sigaretten in tankstations en supermarkten al komend jaar terug te brengen naar nul. Volgens de partijen moet het kabinet een..
lees verder

Nederland daalt een aantal plaatsen in de Europese ranglijst voor tabaksontmoediging

20-feb-2020 - Preventie-akkoord maatregelen hard nodig om Nederlandse positie op het gebied van tabaksontmoediging in Europa te verbeteren.Op donderdag 20 februari 2020 is tijdens het European Conference on Tobacco..
lees verder