Nieuws

Mogelijk rookverbod in de Franse films

22-nov-2017 - In vier op vijf Franse films wordt gerookt. Franse sigaretten uiteraard. De minister van Volksgezondheid, Agnès Buzyn, wil daar wat aan doen. Er zijn Franse films waar vrijwel constant minstens..
lees verder

Dure sigaret goede stimulans om te stoppen

21-nov-2017 - Zorgt deze prijsverhoging ervoor dat minder mensen gaan roken? Ja, zegt Esther Croes, als arts-epidemioloog verbonden aan het Trimbos-instituut, een kennisinstituut voor verslavingszorg. „Het is..
lees verder

Rokers gaan nog één laatste sigaretje roken op de pont

21-nov-2017 - Nog een paar weken en dan is 't voorbij voor de rokende stedelingen. Vanaf 1 januari 2018 is het namelijk niet meer toegestaan om op het achterdek van de pont een sigaretje op te steken. Reden genoeg ..
lees verder

Tabaksindustrie móet adverteren dat ze roker verslaafd wil maken

20-nov-2017 - Tabaksproducenten in Amerika moeten vanaf 26 november in advertenties toegeven dat ze de consument bewust verslaafd willen maken. Dat heeft een Amerikaanse rechter besloten. De uitspraak is een gevol..
lees verder

Ook stoppen met roken? Doe mee met onderzoek bij het LUMC

13-nov-2017 - Wil je succesvol stoppen met roken? Dan is het belangrijk of je jezelf kunt zien als niet-roker. Psycholoog Eline Meijer heeft ook ontdekt dat gestopte rokers die daarin niet slagen een grotere kans o..
lees verder