Nieuws

Rookvrije buitenzwembaden

18-jul-2017 - Bij de start van de schoolvakantie roept het Longfonds buitenzwembaden op om rookvrij te worden. In veel buitenzwembaden is roken op bijvoorbeeld de ligweides nog heel normaal. Longfonds directeur Mic..
lees verder

Tabak moet in 2020 uit zicht van klant

5-jul-2017 - Nederlandse supermarkten moeten stoppen met het uitstallen van tabakswaren. Sigaretten moeten in 2020 aan het zicht van de klant zijn onttrokken. Dat staat in een brief van staatssecretaris Martin va..
lees verder

Sigarettenautomaten in 2022 verboden

5-jul-2017 - Sigarettenautomaten gaan verdwijnen uit de horeca, en supermarkten en tankstations moeten zorgen dat rookwaar uit het zicht van de klanten liggen. Dat schrijft staatssecretaris Van Rijn in een brief a..
lees verder

Gros pubers belooft niet te roken en te drinken

26-jun-2017 - 70 procent van de ouders van pubers onder de 18 jaar maken afspraken met hun kinderen over roken en drinken, maar naleving van die regels vinden ouders en kinderen lastig. Dat blijkt uit onderzoek in..
lees verder

E-sigaret als kermisprijs mag niet meer

23-jun-2017 - Kermisexploitanten en tabaksverkopers kunnen vanaf volgende maand rekenen op controles van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Inspecteurs onderzoeken of zij zich houden aan de aangesch..
lees verder