Nieuws

Roken vergroot de kans op blaaskanker

9-apr-2019 - Blaaskanker is onderbelicht en komt steeds vaker voor. Uroloog Joost Boormans van het Erasmus MC Kanker Instituut strijdt voor meer bekendheid en betere behandeling. Roken vergroot de kans op blaaska..
lees verder

Kelly doet mee aan een 'gezond zwanger'-project: 'Afvallen lukt, stoppen met roken nog niet'

9-apr-2019 - Zwanger zijn en roken gaan niet goed samen. Iedereen weet dat en toch zijn er nog veel vrouwen die de sigaret niet kunnen laten liggen, met alle gevolgen van dien. Een landelijke campagne die deze wee..
lees verder

Roken oorzaak nummer 1 fatale woningbranden

4-apr-2019 - Roken en elektrische apparatuur zijn de belangrijkste oorzaken van fatale woningbranden. Vorig jaar kwamen bij dertig branden in woningen 33 mensen om het leven. De meeste vuurzeeëen ontstonden d..
lees verder

Rokende vaders meer risico op kind met hartafwijking

26-mrt-2019 - Rokende vaders hebben een verhoogde kans op een kind met een aangeboren hartafwijking. Dit blijkt uit onderzoek van Lijuan Zhao e.a. dat recentelijk in European Journal of Preventive Cardiology versch..
lees verder

Factcheck: 'Roken is twee keer zo schadelijk voor vrouwen'

20-mrt-2019 - Op 8 maart lazen we op nu.nl een interview waarin Angela Maas, hoogleraar cardiologie voor vrouwen aan Radboudumc Nijmegen, een opmerkelijk cijfer poneerde. Waarom vrouwen meer hartklachten hebben dan..
lees verder