Nieuws

Rokers doen mee aan programma We Stoppen: 'Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben'

20-sep-2017 - Oktober nadert, traditioneel de maand waarin veel mensen proberen te stoppen met roken. In het kader van 'Stoptober' start op 1 oktober een speciaal project waarbij vijftig verstokte paffers zich vijf..
lees verder

Respondenten Radar: '70% heeft graag een (gedeeltelijk) rookvrij terras'

18-sep-2017 - Het rookverbod breidt zich uit. Moeten ook de terrassen eraan geloven? 'Graag', zegt 54% van ruim 1000 pollrespondenten. Nog eens 16% zou blij zijn als in ieder geval een gedeelte van het terras rookv..
lees verder

Een op de vier zware rokers overlijdt voor 65ste

15-sep-2017 - Een op de vier zware rokers overlijdt voor de 65ste verjaardag. Van zware rokers (meer dan twintig sigaretten per dag) is de levensverwachting gemiddeld 13 jaar korter dan van nooit-rokers. Dit blijkt..
lees verder

Vierde editie van Stoptober van start: Nielson en Olcay Gulsen stoppen met roken

8-sep-2017 - De maand oktober staat opnieuw in het teken van Stoptober: 28 dagen niet roken in oktober. Dankzij de positieve aanpak, de gratis Stoptober-app en de steun van stoppers onderling, hebben de afgelopen ..
lees verder

KNVB zet zich in voor rookvrije sportterreinen

21-aug-2017 - De KNVB gaat zich dit seizoen samen met de Hartstichting inzetten voor rookvrije sportcomplexen. Het doel is zo veel mogelijk buitenterreinen van amateurverenigingen rookvrij te maken, zodat kinderen ..
lees verder