Nieuws

'Pakje sigaretten gaat meer dan een tientje kosten, rookruimte verdwijnt'

18-okt-2018 - Om snel tot een volledig rookvrije generatie te komen, wil de regering drastische maatregelen nemen. Zo moet een pakje sigaretten over een paar jaar minstens een tientje gaan kosten. Dat blijkt uit h..
lees verder

Cadeautje van de baas helpt bij stoppen met roken

17-okt-2018 - Stoppen met roken blijkt kansrijker als mensen op hun werk een groepstraining volgen en beloond worden voor hun prestatie. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit Maastricht waarvan The Lancet P..
lees verder

D66 Amsterdam wil rook-en blowverbod voor Artis

10-okt-2018 - Dierentuin Artis in Amsterdam zou rook- en blowvrij moeten worden. Dat vinden D66, GroenLinks, DENK en de ChristenUnie in de stad. Ze doen een oproep aan het stadsbestuur om samen met de oudste diere..
lees verder

NVWA moet ISO-methode blijven gebruiken bij onderzoek gif in sigaretten

20-sep-2018 - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) moet de wettelijk vastgestelde ISO-meetmethode blijven gebruiken bij het toezicht op de maximale hoeveelheden teer, nicotine en koolmonoxide in de roo..
lees verder

Groningen wil naast de sigaret, álle soorten rook kunnen verbieden

19-sep-2018 - Groningen stevent vanavond af op een primeur in Nederland: zelfs roken op stráát wordt op bepaalde plekken verboden. Om de Tabakswet te omzeilen, worden niet alleen de sigaret, maar &aac..
lees verder