Nieuws

Steeds meer Nederlanders willen rookverbod op plekken waar kinderen komen

27-mei-2019 - Steeds meer mensen willen rookvrije kinderboerderijen, speeltuinen, sportvelden en buitenzwembaden. Uit een enquête in opdracht van Alliantie Nederland Rookvrij blijkt dat zeven op de tien Neder..
lees verder

Staatssecretaris Blokhuis: 'Pakje sigaretten moet 20 euro kosten'

25-mei-2019 - Als het aan Paul Blokhuis ligt, wordt de prijs van een pakje sigaretten 20 euro. Alleen met dit soort drastische maatregelen zou de strijd tegen het kankerverwekkende genotsmiddel resultaat hebben, bl..
lees verder

Trimbos-instituut roept jongeren op uit zichzelf ID-kaart te tonen bij kopen alcohol en tabak

24-mei-2019 - Het Trimbos-instituut in Utrecht roept jongeren op om uit zichzelf hun identiteitsbewijs te tonen bij het kopen van alcohol en tabak. De actie is onderdeel van de campagne NIXzonderID, die tot 3 juni ..
lees verder

Appelpop houdt rokers met borden uit de tenten

24-mei-2019 - De organisatie van Appelpop zet voor de 28ste editie op vrijdag 13 en zaterdag 14 september op de Waalkade in Tiel geen extra mensen in die toezien op het rookverbod in de tenten van het popfestival. ..
lees verder

Rookverbod op strand Renesse: kan dat wel?

21-mei-2019 - Als het aan de gemeente Schouwen-Duiveland ligt, wordt er vanaf 1 juni niet meer gerookt op een deel van het strand van Renesse. Daarmee hoopt de Zeeuwse badplaats het eerste rookvrije strand van Nede..
lees verder