Nieuws

Een foto van een baby met sigaret in de speen: helpt dat tegen roken?

20-okt-2019 - Om mensen van het roken af te helpen, wordt grof geschut ingezet. Foto’s van de schade die roken aanricht of mannen in de OK aan een AED hebben wel degelijk effect, ontdekte Joëlle Ooms. Ma..
lees verder

Verbod op rookruimtes in de horeca vanaf 1 april gehandhaafd

18-okt-2019 - De overheid gaat het verbod op rookruimtes in de horeca vanaf 1 april 2020 handhaven.  Staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid is tot dit besluit gekomen na een rechterlijke uitspraak eind..
lees verder

Onderzoek: 'Roken vergroot kans op bipolaire stoornis'

17-okt-2019 - Psychiatrische patiënten roken vaker dan mensen zonder psychische problemen. Hoe komt dat? Zo werd er bijvoorbeeld gedacht dat psychische patiënten er mogelijk baat bij hebben om te gaan rok..
lees verder

Longartsen zijn duidelijk over e-sigaret: niet doen

15-okt-2019 - De waarschuwingen van de long- en kinderartsen zijn met name gericht op de groeiende populariteit van het product onder jongeren. Bij kinderen van 12-16 jaar is de e-sigaret geen hulpmiddel om van het..
lees verder

Onderzoek: 'E-sigaret veroorzaakt longkanker bij muizen'

11-okt-2019 - De blootstelling aan nicotine bij het dampen van e-sigaretten veroorzaakt longkanker bij muizen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van New York University. De onderzoekers concluderen dat de e-sigaret &o..
lees verder