Nieuws

Schokkende beelden van pikzwarte teerlongen kettingroker gaan viral

20-nov-2019 - 'De beste antirookreclame aller tijden', zo wordt op social media een video genoemd waarop een paar longen van een orgaandonor te zien zijn die zwart zien van de teer. Het gaat om de longen van een 5..
lees verder

Stoppen-met-rokenprogramma’s: betaal vanaf 2020 geen eigen risico meer

18-nov-2019 - Echter is de vraag naar stoppen-met-rokenprogramma’sin de afgelopen jaren hard gestegen. In 2018 zochten ruim 19.000 mensen hulp bij het stoppen met roken, zo blijkt uit cijfers van Zorgverzeker..
lees verder

Apple haalt alle vaping-apps uit de App Store

15-nov-2019 - Apple gaat alle 181 apps verwijderen die te maken hebben met e-sigaretten. Aanleiding is een rapport van de Amerikaanse gezondheidsorganisatie CDC, waarin staat dat in de Verenigde Staten 42..
lees verder

Disney+ waarschuwt als eerste voor roken in films

14-nov-2019 - Disney+ is de eerste streamingdienst in Nederland die waarschuwt dat er in films en series wordt gerookt. Bij films als Dumbo en Peter Pan wordt vooraf gemeld dat de beelden 'tabakgerelateerde it..
lees verder

Hoe zit het?: mogen e-sigaretten ook alleen gerookt worden binnen rookzones?

11-nov-2019 - Het huidige rookverbod geldt dus (nog) niet voor mensen die een elektronische sigaret roken, maar daar gaat dus op 1 juli 2020 verandering in komen. Hoewel het nog niet per wet verboden is om de e-sig..
lees verder