Nieuws

'Hulpvraag bij stoppen met roken in zes jaar fors toegenomen'

19-aug-2019 - De vraag naar hulp bij het stoppen met roken is de afgelopen zes jaar fors gestegen. Drie grote zorgverzekeraars (VGZ, CZ en Menzis) vergoedden vorig jaar een cursus of medicatie van 40.000 cliën..
lees verder

Onderzoek gezondheidseffecten e-sigaret: al 120 longpatiënten in VS

17-aug-2019 - Verschillende staten in Amerika zijn een onderzoek gestart naar de gezondheidseffecten van het gebruik van een e-sigaret. Er worden zeker 120 patiëntendossiers onderzocht. Gekeken wordt naar een ..
lees verder

Waterpijp roken net zo schadelijk als sigaret

16-aug-2019 - Het roken van tabak via een waterpijp is minstens even schadelijk als het roken van een sigaret. Veel mensen denken dat eenmalig van een waterpijp genieten in een lokale shishabar op vakantie geen kwa..
lees verder

SP wil aanpak onlineverkopers e-sigaret

16-aug-2019 - De SP ergert zich aan verschillende onlineverkopers van e-sigaretten. De partij stelt dat een aantal shops de leeftijd van kopers niet controleren en het product associëren met een gezonde levens..
lees verder

Clean Air Nederland: 'Delen van nieuwbouw reserveren voor niet-rokers'

15-aug-2019 - Als het aan Clean Air Nederland (CAN) ligt, gaan woningbouwverenigingen in samenwerking met de overheid aan de slag met rookvrije nieuwbouw. Tenminste, een deel ervan zou rookvrij moeten zijn. In Leid..
lees verder