Nieuws

Voortaan alleen nog maar neutrale sigarettenpakjes in Verenigd Koninkrijk

22-mei-2017 - Voortaan mogen sigaretten in het Verenigd Koninkrijk alleen nog maar verkocht worden in een neutrale groenbruine verpakking. De regel ging in 2016 al in maar fabrikanten mochten hun oude voorraden nog..
lees verder

Meer grote partijen voegen zich bij strafzaak tegen tabaksindustrie

12-mei-2017 - Opnieuw voegen grote partijen zich in de strafzaak die ruim tweeduizend zieke (ex)rokers tegen de tabaksindustrie willen aanspannen. Het zijn de Vereniging Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTv..
lees verder

Geen uitzondering voor tankstations bij ‘displayban’ tabak

11-mei-2017 - Ook tankstations moeten hun rookwaar uit het zicht gaan leggen. Aanvankelijk was er hoop dat de petrolbranche zou worden uitgezonderd van deze maatregel. Het kabinet wil daar echter niet aan. Dat maak..
lees verder

D66 Groningen: ‘Alle speeltuinen rookvrij’

24-apr-2017 - Een shaggie draaien bij een wipwap of schommel moet taboe zijn. Collegepartij D66 wil alle speeltuinen in de stad rookvrij maken. ,,Roken is in de horeca en het openbaar vervoer verboden’&rsquo..
lees verder

New York maakt sigaretten extra duur in strijd tegen roken

20-apr-2017 - Bill de Blasio, de burgemeester van New York, heeft vandaag aangekondigd dat hij de minimumprijs van een pakje sigaretten in zijn stad wil verhogen van 10 dollar naar 13 dollar. Zo zijn dit in é..
lees verder