Nieuws

'Kamermeerderheid: geen tabak bij supermarkten en tankstations'

20-feb-2020 - Een meerderheid in de Tweede Kamer staat achter een plan om de verkoop van sigaretten in tankstations en supermarkten al komend jaar terug te brengen naar nul. Volgens de partijen moet het kabinet een..
lees verder

Wil jij stoppen met roken? Speel een spelletje op je mobiel

17-feb-2020 - Een spelletje op je mobiel, dat even lang duurt als een rookpauze of ‘zo’n bui waarin je verlangt naar een sigaret’. Het helpt jongeren om te stoppen met roken. De maker wil HitnRun ..
lees verder

'Kunt u ergens anders roken?' Campagne wil gesprek tussen roker en niet-roker

17-feb-2020 - Stop de roker niet in het verdomhoekje, zo luidt de boodschap van een nieuwe anti-rookcampagne in Groningen. De initiatiefnemers willen rokers en niet-rokers met elkaar in gesprek brengen om meer onde..
lees verder

Achterhoek moet eerste rookvrije regio worden

17-feb-2020 - In de Achterhoek hebben partijen de handen ineengeslagen om samen te werken aan een rookvrije regio. De campagne 'Achterhoek Rookvrij' moet zorgen dat krachten worden gebundeld om inwoners van het rok..
lees verder

Keuzehulp VISOR moet rokers helpen die willen stoppen

14-feb-2020 - Voor mensen die willen stoppen met roken hebben onderzoekers van de Universiteit Maastricht (UM) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) een speciale keuzehulp ontwikkeld, VISOR. Deze moet rokers helpe..
lees verder