. . . Tabaksproducten Sigaret Waarom voegen fabrikanten stoffen toe aan sigaretten?
single.php

Waarom voegen fabrikanten stoffen toe aan sigaretten?

Waarom voegen fabrikanten stoffen toe aan sigaretten?

Fabrikanten voegen stoffen aan sigaretten toe. Bijvoorbeeld vanille of menthol. Dit worden additieven genoemd. Fabrikanten voegen deze stoffen toe om de tabak vochtig te houden, de werking van nicotine te versterken en om de smaak, kleur en het uiterlijk van de sigaret te verbeteren. Additieven zijn vaak schadelijk, giftig en/of kankerverwekkend. Zo vormen ze een risico voor de gezondheid van iemand die rookt.

Het RIVM onderzoekt de additieven en publiceert hierover op www.rivm.nl/tabak. Veel additieven verminderen de scherpte van de rook of verbeteren de smaak en geur. Sigaretten worden zo aantrekkelijker gemaakt. Voor mensen die nog niet roken kan dit een reden zijn om te beginnen met roken. Voor mensen die roken zorgen additieven ervoor dat ze hun vaste merk blijven kopen. Additieven kunnen daardoor leiden tot meer roken en dus tot meer schade aan de gezondheid. Bekijk hier een video over toevoegingen aan tabak.

Heb je een vraag?

Je kunt anoniem vragen stellen aan medewerkers van de Roken Infolijn. Je kunt zelf kiezen of je liever mailt, chat of belt. Medewerkers van de Infolijn staan op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur voor je klaar.

Stel een vraag
Scroll naar boven