. . . Tabaksproducten Sigaret Zijn light sigaretten beter dan normale sigaretten?
single.php

Zijn light sigaretten beter dan normale sigaretten?

Zijn light sigaretten beter dan normale sigaretten?

Fabrikanten brengen ook sigaretten op de markt als ‘light’ of ‘mild’. Hierin zitten minder nicotine en minder teer. Maar de hoeveelheid van de andere (slechte) stoffen die erin zitten, is vergelijkbaar met die in een ‘normale’ sigaret. 

Niet gezonder

Het blijkt dat de light of mild sigaretten niet gezonder zijn, omdat de behoefte aan nicotine gelijk blijft. Daardoor gaan gebruikers van dit type sigaret op een andere manier roken: zij roken meer sigaretten, nemen meer trekjes per minuut, inhaleren dieper, roken de sigaret tot het eind toe op of knijpen het filter af. De hoeveelheid nicotine en teer die met deze manier van roken binnenkomt, is dan eigenlijk niet anders dan wat binnenkomt bij het roken van een ‘normale’ sigaret. 

Light en mild misleidend

Omdat de termen ‘light’ en ‘mild’ sigaret misleidend zijn, is deze aanduiding inmiddels in de Europese Unie (EU) verboden.

Heb je een vraag?

Je kunt anoniem vragen stellen aan medewerkers van de Roken Infolijn. Je kunt zelf kiezen of je liever mailt, chat of belt. Medewerkers van de Infolijn staan op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur voor je klaar.

Bezoekt u deze pagina voor uw werk?

Neem dan een kijkje op de informatiepagina over de sigaret en shag op trimbos.nl.

Stel een vraag
Scroll naar boven