. . . Roken Zwangerschap Heeft roken invloed op je vruchtbaarheid?
single.php

Heeft roken invloed op je vruchtbaarheid?

Heeft roken invloed op je vruchtbaarheid?

Ja. Bij mannen die roken, is het zaad minder goed en zijn er minder zaadcellen. Mannen die roken hebben vaker last van problemen met de erectie.

Bij vrouwen heeft roken invloed op de vruchtbaarheid en het verloop van de zwangerschap. Bij vrouwen die roken rijpen er minder eicellen. Ook is er meer kans dat het innestelen van het eitje in de baarmoeder niet goed gaat. Er is meer kans op een zwangerschap buiten de baarmoeder, op verlies van de foetus en op een miskraam. Als er een normale zwangerschap ontstaat, kan roken erge gevolgen hebben voor het ongeboren kind.

Bezoekt u deze pagina voor uw werk?

Lees meer over de risico’s van roken en adviezen met betrekking tot zwangerschap op trimbos.nl.

Stoppen met roken

Als je tijdens de zwangerschap stopt met roken, kan dat risico’s voorkomen: zwangere vrouwen die stoppen met roken, bevallen minder vaak te vroeg dan zwangere vrouwen die blijven roken. Ook zijn hun baby’s minder vaak te licht.

Je kan het beste ruim vóór de zwangerschap stoppen met roken. Als je rookt kort vóór de zwangerschap of in het begin van de zwangerschap, heeft je baby namelijk al een hogere kans op aangeboren afwijkingen.

Stoppen met roken is het beste wat je voor een kind kunt doen. Op onze website ikstopnu.nl vind je tips en hulp bij het stoppen met roken. Voor (aanstaande) ouders die roken en willen stoppen is er ook telefonische coaching. Je kunt je aanmelden voor een gratis kennismakingsgesprek bij Rookvrije Ouders.

Meer weten over stoppen met roken?

  • Lees tips en adviezen
  • Ontdek hoe je zelf kunt stoppen met roken
  • Bekijk welke hulp er mogelijk is
Stel een vraag
Scroll naar boven