. . . Roken Zwangerschap Stoppen met roken vóór de zwangerschap
single.php

Stoppen met roken vóór de zwangerschap

Het is belangrijk om te stoppen met roken vóór de zwangerschap. Als je stopt met roken dan is de kans op een miskraam kleiner en ben je vruchtbaarder. Daarom is het een goed idee om in de eerste weken van de zwangerschap al volledig rookvrij te zijn.

Vaak weet je pas na een paar weken dat je zwanger bent. Maar het ongeboren kind is ook in de eerste weken van de zwangerschap gevoelig voor de schadelijke gevolgen van roken. In die eerste weken ontwikkelen de belangrijke organen zich. Daarom is het belangrijk om eerst te stoppen met roken en pas daarna te stoppen met de pil (of andere anticonceptie).

Animatie ‘Rookvrij zwanger worden’

De animatie Rookvrij zwanger worden laat zien waarom het belangrijk is om al te stoppen met roken voordat jullie proberen zwanger te raken.

Moet mijn partner stoppen met roken als ik zwanger ben?

Het is belangrijk dat je partner ook stopt met roken. Dan krijg je als zwangere vrouw ook geen tweedehands of derdehands rook binnen. Bovendien kunnen jullie elkaar steunen bij het stoppen met roken. Samen stoppen is makkelijker dan in je eentje stoppen.

Een extra voordeel is dat de vruchtbaarheid van mannen en vrouwen verbetert als ze stoppen met roken. Als jullie samen stoppen met roken dan wordt het dus makkelijker om zwanger te worden.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de invloed van roken vóór de zwangerschap?
Bekijk de folder ‘Kinderwens? Rookvrij is de beste start’.

Wil je meer informatie over de invloed van roken tijdens de zwangerschap?
Bekijk de folder ‘Rookvrij zwanger? Dat bevalt beter!’

Meer weten over stoppen met roken?

  • Lees tips en adviezen
  • Ontdek hoe je zelf kunt stoppen met roken
  • Bekijk welke hulp er mogelijk is
Stel een vraag
Scroll naar top