. . . Roken Zwangerschap Je kunt toch ook gezonde kinderen krijgen wanneer je tijdens de zwangerschap hebt gerookt?
single.php

Je kunt toch ook gezonde kinderen krijgen wanneer je tijdens de zwangerschap hebt gerookt?

Je kunt toch ook gezonde kinderen krijgen wanneer je tijdens de zwangerschap hebt gerookt?

Elke zwangerschap is anders. Dit wil niet zeggen dat het veilig is om te roken als je zwanger bent. Soms kun je niet direct zien dat het slecht is. Roken tijdens de zwangerschap heeft bijvoorbeeld gevolgen voor de ontwikkeling van de hersenen. Zo kunnen er leerproblemen ontstaan. Kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap rookten, hebben ook meer kans op longproblemen en overgewicht op latere leeftijd.

Download gratis de brochure Rookvrij zwanger? Dat bevalt beter! van het Trimbos-instituut voor meer informatie.

Stoppen met roken

Als je tijdens de zwangerschap stopt met roken, kan dat risico’s voorkomen: zwangere vrouwen die stoppen met roken, bevallen minder vaak te vroeg dan zwangere vrouwen die blijven roken. Ook zijn hun baby’s minder vaak te licht.

Je kan het beste ruim vóór de zwangerschap stoppen met roken. Als je rookt kort vóór de zwangerschap of in het begin van de zwangerschap, heeft je baby namelijk al een hogere kans op aangeboren afwijkingen.

Stoppen met roken is het beste wat je voor een kind kunt doen. Op onze website ikstopnu.nl vind je tips en hulp bij het stoppen met roken. Voor (aanstaande) ouders die roken en willen stoppen is er ook telefonische coaching. Je kunt je aanmelden voor een gratis kennismakingsgesprek bij Rookvrije Ouders.

Meer weten over stoppen met roken?

  • Lees tips en adviezen
  • Ontdek hoe je zelf kunt stoppen met roken
  • Bekijk welke hulp er mogelijk is

Bezoek je deze pagina voor je werk?

Lees meer over de risico’s van roken en adviezen met betrekking tot zwangerschap op trimbos.nl.

Stel een vraag
Scroll naar boven