single.php
. . . zwanger Vóór de zwangerschap

Vóór de zwangerschap

Wanneer stop ik met roken?

Het is belangrijk om eerst te stoppen met roken, dan pas met de pil (of andere anticonceptie). Vaak weet je namelijk pas na enige weken dat je zwanger bent. Als je doorgaat met roken, kun je zonder dat je het weet je ongeboren kind dus al schaden. In de eerste weken ontwikkelen de vitale organen van het kind zich. Bekijk ons filmpje:

Moet mijn partner stoppen met roken als ik zwanger ben?

Als je stopt met roken, word je ook vruchtbaarder, waardoor je makkelijker zwanger raakt. Dat geldt ook voor je partner. Roken leidt bij mannen tot minder zaadcellen, minder gezonde zaadcellen en een grotere kans op impotentie. Samen stoppen met roken is makkelijker dan alleen. Een extra voordeel van allebei stoppen, is dat je dan tijdens de zwangerschap niet ‘meerookt’ als je partner rookt waar je bij bent. Bekijk hier ons filmpje:

5 redenen om te stoppen met roken

Moeders die zelf hebben gerookt, vertellen je waarom zij gestopt zijn toen ze zwanger wilden worden. Bekijk de 5 redenen om te stoppen met roken van en voor (aanstaande) moeders in dit filmpje:

Meer informatie

Meer informatie over de invloed van roken op vruchtbaarheid en (on)geboren kind kun je vinden in de brochure ‘Wat je moet weten over alcohol en roken voor, tijdens en na de zwangerschap’.

Stel een vraag
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Vergroot lettertype
Scroll naar top