single.php
. . . zwanger Stoppen met roken vóór de zwangerschap

Stoppen met roken vóór de zwangerschap

Het is belangrijk om te stoppen met roken vóór de zwangerschap. Als je stopt met roken dan is de kans op een miskraam kleiner en ben je vruchtbaarder. Daarom is het een goed idee om in de eerste weken van de zwangerschap al volledig rookvrij te zijn.

Vaak weet je pas na een paar weken dat je zwanger bent. Maar het ongeboren kind is ook in de eerste weken van de zwangerschap gevoelig voor de schadelijke gevolgen van roken. In die eerste weken ontwikkelen de belangrijke organen zich. Daarom is het belangrijk om eerst te stoppen met roken en pas daarna te stoppen met de pil (of andere anticonceptie).

Bekijk ook de video over stoppen met roken voordat je zwanger wordt

Moet mijn partner stoppen met roken als ik zwanger ben?

Het is belangrijk dat je partner ook stopt met roken. Dan krijg je als zwangere vrouw ook geen tweedehands of derdehands rook binnen. Bovendien kunnen jullie elkaar steunen bij het stoppen met roken. Samen stoppen is makkelijker dan in je eentje stoppen.

Een extra voordeel is dat de vruchtbaarheid van mannen en vrouwen verbetert als ze stoppen met roken. Als jullie samen stoppen met roken dan wordt het dus makkelijker om zwanger te worden.

Bekijk ook de video over stoppen met roken voor je partner

5 redenen om te stoppen met roken voor moeders

Moeders die zelf hebben gerookt, vertellen je waarom zij gestopt zijn toen ze zwanger wilden worden. Bekijk de 5 redenen om te stoppen met roken van en voor (aanstaande) moeders in dit filmpje:

Meer informatie

Wil je meer informatie over de invloed van roken vóór de zwangerschap?
Bekijk de folder ‘Kinderwens? Rookvrij is de beste start’.

Wil je meer informatie over de invloed van roken tijdens de zwangerschap?
Bekijk de folder ‘Rookvrij zwanger? Dat bevalt beter!’

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top