single.php
. . . zwanger Zwangerschap en opvoeding

Zwangerschap en opvoeding

Heb je een kinderwens, is er een kindje op komst of hebben jullie een kind? Stoppen met roken is een van de belangrijkste stappen die jullie kunnen zetten voor een gezonde start voor jullie kind. Niet alleen rondom de zwangerschap, maar ook na de geboorte is tabaksrook schadelijk.
Lees meer over waarom en hoe je stopt met roken voor, tijdens én na de zwangerschap.

Help een stopper

Is je vrouw of vriendin in verwachting en net gestopt met roken? Of probeert je zwangere dochter of collega van het roken af te blijven? Help een zwangere vrouw die gestopt is met roken door niet in haar buurt te roken. Lees hier alle tips om een zwangere te helpen rookvrij te blijven.

Video Rookvrij zwanger

Waarom is roken zo schadelijk als je zwanger bent? Heeft roken invloed op je vruchtbaarheid? Moeten mannen ook stoppen? Wanneer moet je stoppen en hoe? In deze video wordt in begrijpelijke taal antwoord gegeven op deze vragen en komen ook (aanstaande) moeders zelf aan het woord.

Campagne Rookvrije start voor alle kinderen

De overheid vindt het belangrijk dat zwangere vrouwen niet roken vanwege de risico’s. En dat ze hulp krijgen bij het stoppen, bijvoorbeeld van hun omgeving. Daarom is de overheid de campagne Rookvrije start voor alle kinderen gestart.

Stoppen met roken?

  • Tips om te stoppen.
  • Hulp nodig? Zie adressen voor hulp in de buurt.
  • Brochure met informatie en tips voor rookvrije zwangerschap.
  • Brochure met informatie over roken en alcohol rond de zwangerschap.
Stel een vraag
Scroll naar top