single.php
. . . zwanger Kan je de e-sigaret gebruiken tijdens de zwangerschap?

Kan je de e-sigaret gebruiken tijdens de zwangerschap?

Het kan schadelijk zijn voor de baby om de e-sigaret te gebruiken tijdens de zwangerschap. Nicotine is slecht voor je baby. De beste keuze is om helemaal te stoppen met roken.

De e-sigaret is minder ongezond dan roken. Maar ook met een e-sigaret adem je schadelijke stoffen in. Bovendien bevatten sommige e-sigaretten nicotine. Zo gaat er nog steeds nicotine naar de baby. Dat kan een probleem zijn voor de ontwikkeling van de hersenen van de baby. Ook is de kans op wiegendood groter1Lees meer over de effecten van de e-sigaret in de Factsheet elektronische sigaretten van het Trimbos-instituut uit 2020. .

E-sigaret is ongezond tijdens de zwangerschap

Uit onderzoek is gebleken dat de e-sigaret soms wel kan helpen bij het stoppen met roken2Lees meer over de stoppen met roken met behukp van de e-sigaret in de Factsheet elektronische sigaretten van het Trimbos-instituut uit 2020.. Toch is de e-sigaret ook ongezond. Mensen ademen kankerverwekkende stoffen en fijnstof in als ze de e-sigaret gebruiken. Als het niet lukt om tijdens of voor de zwangerschap te stoppen met roken kunnen nicotinepleisters daarom een beter alternatief zijn. Pleisters bevatten minder giftige stoffen dan de e-sigaret.

Lees meer over roken en zwangerschap

Hulp bij stoppen met roken voor ouders

Speciaal voor (toekomstige) ouders die willen stoppen met roken is er hulp beschikbaar. De telefonische stoppen-met-roken coaching Rookvrije Ouders helpt hun te stoppen met roken.

Lees meer over telefonische coaching voor (toekomstige) ouders

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top