single.php
. . . zwanger Ik ben zwanger en wil stoppen met roken. Mag ik nicotinevervangers of een e-sigaret gebruiken?
faq

Ik ben zwanger en wil stoppen met roken. Mag ik nicotinevervangers of een e-sigaret gebruiken?

Nicotine is slecht voor je baby. Het is daarom het beste om het eerst zonder nicotinevervangers te proberen. Als dat echt niet lukt, kun je nicotine-vervangers gebruiken bij het stoppen, bijvoorbeeld nicotinepleisters. Hiermee kun je de nicotineverslaving in je lichaam langzaam afbouwen. De e-sigaret is minder ongezond dan roken. Maar ook met een e-sigaret adem je schadelijke stoffen in. Bovendien bevatten sommige e-sigaretten nicotine. Zo gaat er nog steeds nicotine naar je baby. De kwaliteit van de e-sigaretten die nu op de markt zijn, is wisselend. De afgifte van nicotine verschilt per merk. De e-sigaret is ook geen medicijn. Daarom schrijven artsen het product (nog)niet voor.
Als je nicotinevervangers of een e-sigaret gebruikt, steek dan echt geen sigaret meer op. Je baby krijgt anders juist meer nicotine binnen.
De verloskundige, gynaecoloog of huisarts kan je helpen bij het stoppen met roken of je verwijzen naar een coach of andere ondersteuning. 
Meer informatie over hulp bij het stoppen vind je hier. Je kunt ook bellen of mailen naar de Stoplijn. Klik hier voor de contactinformatie.

Stel een vraag
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Vergroot lettertype
Scroll naar top